Bu oyunun atari versiyonuna sadık kalınarak yapılan versiyonunu Bomberman sayfasında oynayabileceğinizi biliyor musunuz? İlgili platformda Bomberman oyununun flash versiyonunu bulabileceksiniz. Nostaljinizi tamamlamak için en uygun adres burası olsa gerek. Acaba bu eski versiyonların dışında oyunun grafiklerinin geliştirildiği mobil versiyonu var mı? O derece sevilmesinden sebep efsane oyunun Japonya'da üretilen mobil versiyonu günümüzde en çok oynananlar arasına girmeyi başarmış durumda. Yani android sistemler üzerinden bu oyunu indirip telefonunuz üzerinden de oynayabilirsiniz.

Şimdi bu oyunun özellikleri, oynanışı ve oyundaki hedefimizin ne olduğuna bakalım. Eğlenceli oyun sistemi, müzikleri ile popülerliğini geçmiş dönemlerde olduğu üzere günümüzde de koruyan Bomberman, taktik zekayı geliştirmesi sebebiyle küçükler yanında büyüklerin dahi teveccüh gösterdiği nadir oyunlardandır. Labirent duvarlardan oluşan koridordasınız ve su damlası şeklindeki yaratıklar peşinizi hiç bırakmıyor. Duvarları ve bu yaratıkları aşıp çıkış kapısına ulaşmanız gerekiyor. Bomberman Oyunu platformundan daha fazla açıklama ve detaya ulaşabileceğiniz bu oyunda görüldüğü üzere temel gaye çıkış kapısına ulaşmaktır. Fakat biraz öncede belirtildiği üzere bu hiçte kolay değil..

Bomberman Nasıl Oynanır?

Oyunun baş kahramanı olan Bomberman aynı zamanda Bombacı Adam olarak da bilinir. Bombacı adam isminden de anlaşılacağı üzere, labirent koridorlarda kırılabilen tuğlalar ile canavarları stratejik noktalara koyacağınız bombalar ile yok edebiliyorsunuz. Böylece kendinize yol açabilir ve çıkış kapısına doğru ilerleyebilirsiniz. Fakat ilerleyen bölümlerde canavarların sayısı artacaktır. Karşınıza çıkacak olan bir takım bonuslar sizin işinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin, hızlı hareket, daha fazla bomba yerleştirme, duvarlar arasından geçiş gibi bir takım bonuslar bu stratejik savaşta sizin en büyük yardımcılarınız olacaktır. Bu oyunda bombacı adamı yön tuşları (veya W-A-S-D tuşları) ile kontrol edebilir; enter tuşu ile bomba bırakabilirsiniz. Yukarıdaki Bomberman oyun platformundan oyuna girdiğinizde de bu anlatılanları ve daha fazla detayı bulabilirsiniz.

Bomberman Oyununu Nerede Oynayabilirim?

Bomberman oyununun bir çok versiyonu şu an internet sitelerinde oynatılmaktadır. Fakat en orjinal versiyon olarak atari versiyonunu altta kaynak linkini vereceğimiz Süper Oyunlar sitesinde bulabileceğinizi ayrıca not edelim. Diğer atari oyunları için bizi sizlere tavsiyemiz Süper Oyunlar olacaktır. Bomberman oyununda hepinize iyi eğlenceler diliyoruz.

Bomberman Oynamak için; www.superoyunlar.org