Çünkü, normal televizyon sistemleri açık yayın yapar ve isteyen herkes izleyebilir. Ancak CCTV’ de kapalı devre olduğu için sadece yetki tanımlanan kişiler izleyebilmektedir. CCTV sistemleri, kameralardan aldığı görüntüyü kablolarla bir monitörden izlemenizi sağlar. Bu arada CCTV ilk kez Amerika’da bir roketin ateşlenmesini izlemek için kullanılmıştır. Yani ticari olarak ilk satışı da Amerika’da başlamıştır. Günümüzde CCTV sistemler, diğer güvenlik sistemlerine entegre şekilde çalışır. Diğer güvenlik kamera sistemleri nelerdir?

Güvenlik Kamera Sistemleri

 Normal güvenlik kamerası, hırsız ve yangın alarmı, akıllı ev sistemleri gibi sistemlerle entegre bir şekilde çalışıyor. Genellikle kullanılan kamera sistemleri HDCVI ve ip kamera sistemleridir. Eskiden analog sistemler vardı. Analog sistemlerde görüntü kalitesi, tam çözünürlüğün çeyreği kadardı. Uzun zamandır analog sistemler yerini HD sistemlere bıraktı. HD sistemlerde megapiksel görüntü alınmaya başlandı.

Ip Kamera Özellikleri Nelerdir?

Kamera güvenlik sistemlerinde zirvede ıp kameralar yer alıyor. Ip kamera sisteminde yüz tanıma, kişi tespiti, alan ihlali, alandan bir şey alınıp bırakılması, onun haricinde plaka tanımı gibi birçok özellik kullanılabilmektedir. Ip kameraların, klasik analog kameralardan en büyük farkı, megapiksel görüntü kalitesidir. Özellikle günümüz network ağlarında hem maliyet anlamında hem de yüksek görüntü çözünürlüğü anlamında bize en güzel çözümleri ıp kameralar sunar. Ip kameraların bir diğer özelliği de akıllı güvenlik kamerası olması. Yani, video analizi, yüz analizi, access kontrol sistemleriyle bunları entegre kullanabilmemiz ayrı bir avantaj sağlamaktadır. Ip kameralar, aynı zamanda hızlı kurulum ve yüksek kalite sağlamaktadır.

Kamera Güvenlik Sistemleri Nerelerde Kullanılır?

Herkesin ihtiyacı farklıdır. Kimisi işyerinin güvenliği, kimisi evinin güvenliği için kullanmak ister. Kimisi çocuğu veya bakıcısını izlemek için kullanmak ister. Ama hepsinin asıl ortak noktası güvenliktir. Bugün trafikte, avm'lerde, adım attığımız her yerde güvenlik kameraları mevcut. Gelişen teknoloji sayesinde her bütçeye uygun kamera güvenlik sistemleri temin edilmektedir. Kamera sistemi olarak ilk analog sistemler mevcuttu. Analog sistemlerde siyah beyaz görüntü alınıyordu. Şu anki sistemlerde renkli görüntü alınabilmektedir. Eski sistemle yeni sistemi karşılaştırdığımızda arada çok büyük farklar mevcut. Eski sistemlere oranla şuan HD full HD, 4k hatta 8k görüntü alınabiliyor.