Gmail; www.mail.google.com adresinden erişilebilen, Google’ın ücretsiz bir mail hizmetidir. Bir Google hesabınız varsa, bu zaten bir Gmail hesabınız olduğu anlamına da gelmektedir. 

Gmail Hesabı Alma

İlk kurulduğu dönemlerde, Gmail yalnızca davet alınarak kullanılabiliyordu. Ancak şimdi, istediğiniz zaman bir Gmail hesabı açabilirsiniz. Bunu yaptığınızda, 5 milyardan fazla bir kullanıcı tabanına dahil olursunuz. Gmail hesabı açma işlemi ise çok basit ve hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. 

Gmail Nasıl Finanse Ediliyor?

Gmail’i www.mail.google.com adresinden açtığınızda, maillerin yan panellerinde görülen Adsense reklamları tarafından desteklenmektedir. Reklamlar göze çarpmaz ve Gmail'in algoritmaları tarafından posta iletisindeki anahtar kelimelerle uyumludur.

Bazı rakiplerin aksine, Gmail, aldığınız ve gönderdiğiniz gerçek iletilere reklam koymaz. Android telefonlarda ise, Gmail’de hiçbir reklam görünmemektedir. 

Gmail’de Spam Filtreleme

Çoğu e-mail hizmeti, artık bir tür spam filtrelemesi sunmaktadır. Google da, oldukça etkili olduğu konusunda bir üne sahip. Bu hizmet; reklam spam’lerini, virüsleri ve kimlik çalma girişimlerini filtrelemeye yardımcı olur. 

Uyarı: Gmail’in gelişmiş spam filtreleri bile %100 etkili değildir. Bu nedenle; bilinmeyen ya da beklenmedik kaynaklardan gelen e-postaları açarken her zaman dikkatli olun.

Google Hangouts ile Birleştirme

Gmail’in masaüstü sürümünde; ekranda bir Google Hangouts arayüzü görülür. Böylece, rahatlıkla anlık mesajlar gönderebilir, görüntülü ve sesli aramalar yapabilirsiniz. 

Gmail’de Depolama Alanı 

Gmail; Google Drive ve Google Fotoğraflar ile paylaşılan 15 GB depolama alanı sunar. Gerekirse ek depolama alanı satın almanız da mümkündür. 

Ücretsiz POP ve IMAP

POP ve IMAP, mail servislerinin mesajları almak için kullandığı internet protokolleridir. Bu, Gmail hesabınızı kontrol etmek için; Apple Mail ve Outlook gibi programları kullanabileceğiniz anlamına gelir.

Gmail’de Arama Yapma

Gmail’in arama yetenekleri güçlüdür. Kaydettiğiniz maillerde ve Hangouts oturumlarında, web sitelerinde arama yapıyormuş gibi hızlı bir şekilde arama yapabilirsiniz. Google, Spam veya Çöp Kutusu klasörlerinde aramayı otomatik olarak atlar. Tam olarak ihtiyacınız olanı bulmak için gelişmiş arama seçeneklerini kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı Erişim

Bu özelliği Ayarlar’da etkinleştirerek; internete bağlı olmadığınızda bile Gmail’i kullanabilirsiniz. Tekrar internete bağlandığınızda, yeni mesajlar alınacak ve gönderilecektir. 

Diğer Özellikler

Gmail, hemen her masaüstü ve mobil platformlarda kullanılabilir. Bu, birçok diğer görevi ve özelliği gerçekleştirmenize de olanak tanır. Diğer özellikler arasında şunlar yer alır:

  • Masaüstünde yeni mail bildirimleri alınabilir
  • Mailleri düzenlemek için filtre ve etiketler kullanılabilir 
  • Birden çok hesaba ulaşım sağlanabilir
  • Kolay arama yapmak için mailler arşivlenebilir. 
  • Özel mesajlar yıldızlı olarak işaretlenebilir. 

Sevilmeyen Özelliği

Gmail’in popülerliği giderek arttı. Ancak, aynı zamanda spam gönderenler için de bir araç haline geldi. Zaman zaman, iletilerinizin spam algılama yazılımı tarafından filtrelendiğini görebilirsiniz. Yine de, Gmail sunduğu özelliklerin zenginliği açısından çok az dezavantaja sahiptir. 

Kaynak : https://giris.email