Burada elbette ki belli başlı sebepler yer alır. Sitenin takip edilmesi ve siteden yararlanılması öncelikli olarak manevi bir tatmin duygusu oluşturur. Bununla beraber site sahipleri, bu olumlu gelişmeler üzerine şevklenerek yeni siteler de kurabilirler ve kendilerinde bu motivasyonu bulabilirler. İşin maddi açıdan sebeplerine gelecek olursak, web siteleri üzerinden elde edilen reklam gelirlerinden söz edebiliriz. Web sitelerinin çok büyük bir kısmı Google Adsense ya da diğer özel reklam kuruluşlarının aracılığı ile yayınladıkları reklamlardan gelir elde ederler. İşte bu nedenle de sitelerin geliştirilip kaliteli ve ilgi çekici mecralar halinde gelmeleri sağlanmak istenir. Bununla beraber, Google aramalarında daha çok çıkmak ve üst sıralarda yer almak için Google optimizasyonu da önemlidir. Ancak tüm bunlara ilave olarak, Google Adwords (ADS) aracından haberdar olmak ve bu aracı kullanmayı bilmek hayati önem taşır.

Google Ads ile Neler Yapılabilir?

Kısaca bahsetmek gerekirse Google Ads bir tür reklamcılık aracıdır. Site sahipleri yayınlatmak istedikleri reklamları burada metin, URL, alt metin gibi bilgileri girerek oluştururlar. Oluşturulan reklamların kimlere gösterilmesi gerektiği, tık başı maliyetleri, anahtar kelime ilişkilendirmeleri gibi unsurlar da burada gerçekleştirilir. Bugün, Google’da herhangi bir anahtar kelime aramasında karşılaşılan Google reklamları tamamen Adwords ile oluşturulmuştur.

Bununla beraber, reklamların hangi anahtar kelimelerde çıkması gerektiği ya da site içi anahtar kelimelerin nasıl ayarlanacağı gibi konularda fikir sahibi olmak da Google ads kullanımı ile mümkündür. Bu araç, web sitenizin kimlere hitap ettiği, hangi konseptte olduğu, amacının ne olduğu gibi temel bilgilerden yola çıkarak çok detaylı reklam analizleri de yapar. Siz de bu analizlere ve istatistiki bilgilere göre Google ads reklamlarınızı ayarlayabilirsiniz. Bununla beraber yapacağınız SEO çalışmalarında hangi anahtar kelimelere ya da kelime gruplarına odaklanacağınızı saptayabilirsiniz. Her ne kadar burası Google kelime planlayıcısı çerçevesinde ele alınsa da söz konusu hizmet de bir Adwords uzantısıdır.

Google adwords oldukça eski, köklü ve her daim yenilenebilen bir araçtır. Söz konusu araç ile Google reklamcılığı değer kazanmaktadır. Değişen algoritmalara, kurallara ve yönelimlere göre sitesini güçlendirmek isteyen kimselerin bu reklamcılık aracından istifade etmesi kaçınılmazdır. Reklam kelimelerinin neler olması gerektiğini, hangi kelime gruplarının sitenize fayda sağlayacağının analizini bu şekilde yapabilirsiniz. Reklamınızı oluştururken kullandığınız kelimelerin duruşlarından potansiyel gösterim oranlarına, tık başı maliyet ayarlamalarına kadar pek çok detayı burada bulabilirsiniz. Web sitelerinin kaliteli ve düzgün reklamlara sahip olması doğrudan doğruya Google adwords ile ilintilidir.

Google Ads Ne Tür Faydalar Sağlar ve Sistem Nasıl Çalışır?

Reklamcılık, günümüz site sahiplerinin en sık kullandığı unsurdur. Bu nedenle de Google ads kullanımı elbette ki öne çıkmaktadır. İster köklü siteler olsun, ister piyasaya yeni çıkarılan siteler olsun muhakkak ki zaman zaman reklama ihtiyaç duyarlar. Yatırımının çok büyük bir kısmını sadece tanıtım ve reklama ayıran oldukça gelişmiş siteler mevcuttur. Çünkü reklam vermek sitenin popülerliğini artırdığı gibi sadık bir ziyaretçi kitlesi de yaratabilir. Her ne kadar reklam gösterimleri için ücret ödense de, Google adsense gelirleri ve diğer yararlar ile bu masraf görmezden gelinebilir.

Google Ads aracı ve bağlı bulunduğu sistemler her ne kadar komplike olsa da, kullanıcı ara yüzü oldukça basittir. Site sahipleri reklamlarını en detaylı şekilde burada oluşturabilirler. Reklam için ayrılacak bütçe, anahtar kelimeler ve hedef kitle gibi çok kritik ayrıntılar da burada değerlendirilir. Ardından ise reklamların yayınlanması sürecine girilir. Bu süreçte pek çok kullanıcı arama motorunda aradığı kelimelerle ilintili olarak çıkan bu reklamlara tıklayarak ilgili sitelere gidebilmektedir.

Google Ads Kullanımına Dair Her Detay R10’da!

Alanında uzman ve tecrübeli Google adwords profesyonelleri R10 forumlarında yeni bilgiler paylaşmaya ve yeni bir şeyler öğrenmeye devam etmektedirler. Özellikle de forumdaki Google Ads kategorisi içinde pek çok farklı paylaşım görülebilir. Bunlarla beraber, uzmanlar ile web sitesi sahiplerinin yine bu başlık altında buluşması mümkündür. Böylelikle siteler için çeşitli destekler ve danışmanlıklar alınabildiği gibi, uzmanlara da kendilerini göstermeleri için önemli fırsatlar sunulur.

Kaynak: https://www.r10.net/