Hurdaya çıkmış bir HHT'nin PCB'sinden bir SD Kart yuvasını alıp bir uzantının parçası olarak kullanıyoruz. Eski bir SD Kartı değiştiriyoruz ve onu yeniden amaçlı şerit kabloyla SD Kart yuvasına bağlıyoruz.

 Adım 1: Geri Alınan Parçalar

 Eski bir HDD IDE şerit kablosu, bazı eski elektronik cihazlardan bir SD Kart tutucu, sevilmemiş bir 2gb SD Kart ve eski bir P4 ısı emicinin kanatçıkları kullanıyoruz.

 Öncelikle SD tutucuyu eski PCB'den çıkarmamız gerekiyor. Bunu yapmak için, eklemleri ayırmak için bir lehim havyası, biraz lehim örgüsü ve bir çift cımbız kullanıyoruz.

 SD Kart, plastik kaynak hatlarına bölündü. İki yarıyı iyi bir şekilde ayırmak için çok dikkatli olmanız ve keskin bir bıçak kullanmanız gerekecek. Eski SD Kartların yenilerinden daha kolay bölündüğünü görüyoruz.

 Soğutucudaki yüzgeçler başlangıçta epeyce kayıptı, keskin bir çekişti ve çıktılar. Bakır kanatlardan SD Kart kasasının içine girmek için yedek kontaklar yapıyoruz.

 Adım 2: Kontakların Oluşturulması

 Bakır kanatçıktan bir şerit kesiyoruz ve SD Kart üzerindeki açıklığa uyacak şekilde eşleştiriyoruz.

 Her bir kontak açıklığı arasındaki plastik bölücüler 1 mm'den daha geniş görünmüyor. Kontakların kenarlarını üzerlerine koymalı ve birbirlerine değmediklerinden emin olmalıyız!

 Şu an için kaba şekiller kesiyoruz, kontakları kalıcı olarak takmaya geldiğinizde ince ayar yapıyoruz.

 SD kasasının iki parçası birbirine oldukça yakındır, çünkü plastiği puanladığınız ve kabloların oturması için kanallar eklediğiniz kontaklara biraz kablo çekmeniz gerekecek.

 Kartın altından ~ 4 mm'lik bir şerit kesiyoruz. Daha sonraki bir aşamada şerit kabloyu takmak için alana ihtiyacınız olacak.

 Adım 3: Kontaktları Yükleme

 Lehimleme sırasında en iyi sonuçlar için üç şeye ihtiyacınız olacak;

 Temiz yüzeyler, tüm kontaklar, gresi temizlemek için ISO temizleyici ile temizlendi.

 Isı, kurşunsuz lehimle kullanım için sıcak bir havya.

 Flux. akı oksitlenmeyi durdurur ve kusursuz bir bağlantı sağlanmasına yardımcı olur.

 Ayrıca lehimlenen nesnelerin hareket etmesini önlemeye yardımcı olur. Bir çift cımbız kullanıyoruz.

 Her kontakta, kontağın arkasında lehimlenmiş tek bir tel vardır.

 Bir tel takılmadan önce, her kontak bir iğne eğesi kullanılarak SD kasasına sığacak şekilde ayarlanır.

 Kontaklar tekrar temizlenir ve ardından SD kasaya süper yapıştırılır, elektrik bağlantılarını yapmak için kullanılacak kontak alanlarına yapıştırıcı sürmemeye dikkat edin.

 Her temas arasına L şeklinde kağıt şeritleri yerleştiriyoruz. Şeritler yaklaşık 1 mm genişliğinde ve 10 mm uzunluğundadır. Şeritler, L'nin bir tarafı kontaklar arasında giderken kontakların arkasına süper yapıştırılmıştır.

 Son pim olan pim 8, telin çalışması için fazla alana sahip değildir. 7. pimin arkasına biraz Kapton bandı koyuyoruz ve teli 8 numaralı pimden doksan derecelik bir açıyla bantın üzerinden geçiriyoruz.

 Teller ince Kapton Bant şeritleriyle yapıştırılmıştır. Kontakların arkasına bir kağıt ayırıcı koydum, bu onların kırılmalarını önlemeye yardımcı olacaktır.

 SD kasasının alt yarısının uzunluğunu kesiyoruz. Bu alanı şerit kabloyu lehimlemek için kullanacağız.

 Bir multimetreniz varsa, montajın çeşitli aşamalarında kontaklar arasında kısa devre olup olmadığını kontrol etmeye değer.

 Adım 4: Kartı Kapatma

 Kontakların arkasında, arka taraf takıldıktan sonra, doldurulmazsa bir boşluk olacaktır. Kontakların arkasındaki alana uyacak şekilde bir kağıt şekli kesiyoruz ve tekrar süper yapıştırıcı kullanarak yerine yapıştırıldı.

 Kartın arka yarısı için benzer bir eşleşen parça yapıyoruz. SD Kartın diğer yarısındaki boşluğa son bir parça yapıştırılır.

 İki yarım birbirine yapıştırılmadan önce SD Kart Kilidi kaydırıcısını yola koyuyoruz.

 Yarıların birbiriyle doğru şekilde hizalandığından emin olmak önemlidir. Yapıştırırken bir hata yaparsanız, yapıştırıcının donması sadece birkaç saniye sürecektir.

 Yapıştırıcı sertleşirken SD Kart yaklaşık 5 dakika birlikte basılır.

 Yapıştırıcı kuruduktan sonra fazla tel kesilebilir.

 Adım 5: Kabloların Bağlanması

 SD Kart üzerinde dokuz adet bulunmaktadır.

 Şerit kablodan 9 kabloyu tek şerit olarak ayırıyoruz.

 Bu şeridi iki boyda kesiyoruz.

 Her iki kablonun her iki ucundan yaklaşık 2cm uzağa biraz ısıyla büzüştürüyoruz.

 Isı büzüşmeli setler sırasında kabloları düz tutmak için, P4 ısı emicinin kalın tabanı kullandım ve bunu ayarlarken ısı ile daraltıyoruz.

 Kabloların uçları ayrı tellere bölünmüştür ve tellerin uçlarında lehimle kalaylanmadan önce açıkta 2 mm tel vardır.

 Daha uzun kablonun bir ucunda tellerin üzerine 5 mm uzunluğunda 2 mm ısıyla daralan tüp yerleştiriyoruz. Bu tellere 9 adet 2,54 mm aralıklı pimlerden oluşan bir şerit eklenir. Tüm pimler bağlandığında, ısı büzüştürücü bağlantıları kapatmak için yukarı hareket ettirilir ve ardından boruları daraltmak için ısı uygulanır.

 Daha uzun kablonun diğer ucuna SD Kartı takıyoruz.

 Kabloları görmeyi kolaylaştırmak için SD Karttan gelen kabloların arkasına biraz hurda kağıt atıyoruz.

 Bu çok zor bir kısımdır. SD Karta lehim yaparken acele etmeyin. Kartın sağlam tutulduğundan emin olun ve eklemi lehimlemeye başlamadan önce hizalamayı birkaç kez kontrol edin.

 Tüm bağlantılar yapıldıktan sonra, teller arasına ince bir Kapton şeridi örüyoruz. Bu, herhangi bir kısa devrede yardımcı olacaktır.

 Bağlantıların üzerine ince bir köpük şerit yerleştiriyoruz.

 Sırada ısıyla daralan bir bölüm var. Isıyla büzüştüğünde, köpük şerit üzerinde sıkışacak ve bağlantıların güvenli kalmasına yardımcı olacaktır. Isıyla büzüştürürken hafifçe bastırmaya yardımcı olur.

 Daha uzun kablo artık tamamlanmıştır.

 Dokuz tel var, bu yüzden çıplak konektörleri kapatmak için üç adet 3 pimli plastik muhafaza kullanıyoruz.

 Konektörlerin diğer ucunda, daha önce hurda PCB'den çıkarılmış olan SD Kart yuvasına gidecektir.

 Herhangi bir teli lehimlemeden önce, bağlantıların doğru sırada yapıldığından emin olun.

 Artık her iki uzunluğa da sahip olmalısınız.

 Uzantıyı bitirmek için ikisini bir araya getirin!

 Kablonun bölünmüş olmasına gerek yoktur, böylece onu tek bir parça olarak yapabilirsiniz.

 Adım 6: SD Kart Uzantısının Kurulması

 SD Kart yuvasını Baz İstasyonundaki klavye girintisindeki kontrplak inceleme kapağına yerleştiriyoruz. Uzatma kablosundaki yarık, SD Kartı çıkarmadan kapağı kaldırabilmeniz için. Tek yapmanız gereken bunun yerine kabloyu çıkarmak.

 Kapakta, içine girecek olan SD Kart yuvasından biraz daha büyük bir delik kesiyoruz. Arka taraftan kapağa bir destek tahtası vidalanır. Çift taraflı bant, arka paneldeki yuvayı sabitler.