Android 10 ve iOS 13’le beraber akıllı telefon kullanıcıları, telefonlarında karanlık modu kullanmaya başladı. Karanlık modun popüler hale gelmesinin ardından birçok uygulama, karanlık mod teması sunmaya başladı. Instagram da yayınladığı son güncelleme ile beraber kullanıcılara karanlık mod teması seçeneği sunuyor.

Instagram’ın yeni karanlık mod teması, uygulamanın bütün arayüzünü siyah ve gri tonlara büründürmüş görünüyor. Instagram’ın karanlık mod temasını kullanmak için Android 10 güncellemesi almış bir telefon kullanmanız gerekiyor.

Instagram’ın karanlık mod temasını kullanmak için uygulamanın son güncellemesini edinmeniz gerekiyor. Instagram’ın son güncellemesini yükledikten sonra, telefonunuzun yerleşik karanlık modunu aktif hale getirmeniz gerekiyor. Telefonunuzun karanlık modunu aktif hale getirdikten sonra artık Instagram’ı karanlık mod teması ile kullanabilirsiniz. 

XDA Developers editörü, karanlık modun testlerinde One UI 1.0 sürümlü Galaxy Note 10'da çalıştığını onayladı. Ancak kendi yaptığımız testlerde One UI 1.0'a sahip Galaxy S9+ modelinde karanlık modun desteklenmediğini gördük. Android 10’a sahip değilseniz Instagram’ın karanlık mod teması için beklemeniz gerekebilir. 

instagram karanlık mod 2instagram karanlık mod

Karanlık mod, artık kullanıcıların sevdiği bir özellik haline geldi. Daha fazla cihaz Android 10 güncellemesini aldıkça, daha fazla uygulamaya karanlık mod teması eklenmesini bekliyoruz. Facebook, Messenger’a karanlık mod temasını ekledi, WhatsApp’ın da karanlık modu için testler devam ediyor.