Artık teknoloji çağındayız ve ön muhasebe programları hızla yaygınlaşırken faturalar için de teknolojik bir çözüm bulunmuş durumda. E-fatura kullanımı ile çok daha kolay ve hızlı bir şekilde müşterinizle faturanızı elektronik ortamda paylaşabilir gereksiz maliyetlerden kurtulabilirsiniz.

E-Fatura Nedir?

İşletmelerin birçok alanda teknolojik gelişmelerden faydalandıklarını görmektesiniz. Bu alanlardan biri de faturalar! İşlemlerinizin üzerine oluşturduğunuz faturalarınızı elektronik ortamda e-fatura programı kullanarak müşterinize gönderebilirsiniz. Dünya çapında hızla yaygınlaşan e-fatura yöntemi ile eski usullerden çok daha hızlı ve pratik şekilde fatura oluşturmanız mümkün. 

E-Fatura Başvurusu Nasıl Yapılır?

İlk önce işletmenizin Mali Mühre ay da e-imzaya sahip olması gerekiyor. Tübitak’a bağlı Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin internet sitesinden başvuru yapıp gerekli ücreti karşılamalısınız. İşlemlerden en geç on gün sonra mührünüz size ulaşacaktır. Daha sonra Kamu Sertifikasyon Merkezi’nin sitesinden Pin işlemlerini halledebilirsiniz. Burada iletişim bilgilerinizi güncellemeniz gerekiyor. Daha sonra e-fatura canlı ortam başvuru formu çıkacak karşınıza. Bu son adımla başvurunuz da tamamlanmış olur. E-fatura başvuru rehberindeki programı bilgisayarınıza indirerek aktivasyonunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Mesele e-fatura olduğunda farklı program ve yazılımlar kullanmak elinizde, bunlar adımlarda küçük değişikliklere de yol açabilir. Kolay e-fatura programı olan Logo İşbaşı’nı tercih ederek ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığı ile e-faturaya geçiş yapabilirsiniz.

İşletmeler İçin E-Fatura Avantajları 

Kağıt faturaların kalabalığından kurtulup e-faturaya geçtikten sonra bir çok kolaylığa sahip olduğunuzu göreceksiniz. Bir defa artık basılı masraflarla uğraşmanıza gerek kalmayacak. İşlemleri sanal ortamda gerçekleştirdiğiniz için fatura kargolama gibi dertler de geride kalıyor. E-fatura ile yaptığınız işlemleri de kolaylıkla kaydedebilir ve geriye dönük raporlarda kullanabilirsiniz. Ön muhasebe adına önemli bir kalem olan bu işlemi online ön muhasebe programları ile kolayca halledebilirsiniz. İnternetin olduğu her yerde ulaşabileceğiniz bu ara yüzlerin en çok kullanılanı Logo İşbaşı!

Logo İşbaşı e-fatura paketini tercih eden binlerce KOBİ e-faturaya geçişte sağlanan ücretsiz e-dönüşüm danışmanlığı ile kolay ve zahmetsiz bir şekilde e-faturaya geçerek ilk faturalarını kesmişlerdir. Kullanan 10 kişiden 9’unun tavsiye ettiği, Google Play ve Appstore’da mobil uygulamalarının da bulunduğu Logo İşbaşı’nı 14 gün boyunca denemek ücretsiz. Saniyeler içinde https://isbasi.com/ adresinden üye olarak hiçbir eğitim ve kurulum gerektirmeyen kolay fatura ve ön muhasebe programı Logo İşbaşı’nı deneyebilirsiniz.