Jakuzi temizliğinde ana unsur, su jetlerinin kireçlenmemesi ve kalıntılardan arındırılarak ideal biçimde çalışmalarının sağlanmasıdır.

Elektrikli olarak kullanılan ve motor sistemiyle dizayn edilen jakuziler, özellikle sabun artıklarından, tuz ve kireç kalıntılarından arındırılmalıdır. Kimyasal veya organik temizleme maddeleri ile ideal şekilde temizlenebilirler.

Jakuzi Temizliğinde Önemli Noktalar

Küvet şeklinde göre birbirinden farklı modeller ve kapsamlarda imal edilen jakuziler, duşakabin veya kabinsiz olarak tasarım ediliyor. Jakuzi modelleri, teknolojik donanımlarına, ekipman özelliklerine, çalışma prensiplerine göre kurulum edilir ve kullanılır. Temizlenmeleri de bu nitelikte yapılır.

Püskürtme sistemi olarak kullanılan su jetleri, su boruları ile motor pompasına bağlıdır. Sirkülasyon, küvet içerisindeki suyun önce emilmesi ve sonra püskürtülmesi yöntemiyle yapılır.

Hem deri, doku parçaları hem su kireci ve sabun artıkları su borularında, jet başlıklarında tıkanmalara neden olabilir. Küvetin iç kısmını temizlemek yalnızca yüzeysel temizliktir. Jetlerin iç kısmını temizlemek ise bakterilerin önlenmesi ve jakuziyi hijyenik şekilde kullanmanın önemli unsurları arasındadır. Hastalıkların önlenmesi için de jakuzinin ideal biçimde temizlenmesi gereklidir.

Jakuzi İç Sistemi Nasıl Temizlenir?

Jakuzi temizliğinde, sistemin kapalı konumda olması oldukça önemlidir. Elektrikli sistem kullanıldığı için buton kapatılmalıdır. Modellere göre farklılıklar olabileceği için özellikle teknolojik donanımlarda, kullanım kılavuzlarına ve talimatlarına göre uygulamak önemlidir.

Jakuzinin hammaddesine göre yani seramik veya akrilik malzemesine göre kimyasal deterjanlar ile temizlenebilir. Yüzey temizliğinden sonra iç sistem temizliğine geçilebilir. Jetlerin iç kısımları ve tahliye borularını temizlemek için özel üretilen deterjanlar kullanılabilir. Pompa ve diğer donanımları bakterilerden ve kireç artıklarından arındıran özel deterjanlar ile jakuzi temizliği yapılabilir.

Alternatif olarak sirke kullanılabilir. Hem antibakteriyel özelliği hem de ideal temizleme formülü ile kullanılabilir. Öncelikle küveti suyla doldurmak ve ortalama 1 fincan sirke eklemek gereklidir.

Sonrasında jakuzinin çalıştırılması gereklidir. Durulamak için birkaç kez suyla doldurup çalıştırmak yeterlidir. Aynı işlem seçenek olarak, çamaşır suyuyla da yapılabilir.

Jakuzi üretiminde türkiye’nin lider markası prestij banyo web sitemizi ziyaret etmek için www.prestijbanyo.com