Sitenin bu başarısının sebebi kadınlara dair neredeyse tüm konular hakkında özgürce konuşulabilmesine fırsat tanıması elbette. Bir de alanında nispeten itibarı olan üyelere sahip olması da bu başarının sebepleri arasında sayılabilir. 

Kızlar Soruyor, Türkiye’nin ilk soru – cevap platformu olarak yayın hayatına 2011’de başladı. Platformun orijinali 2006 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde yayın yapmaya başlayan Girls ask Guys oldu. Ancak aradan geçen bunca zamandan sonra Kızlar Soruyor, Türkiye’de orijinalinden daha fazla ilgi gören bir site oldu. Tabii ki hem Türkiye hem de Amerika Birleşik Devletleri’nde aynı ekip tarafından sitenin işlemleri gerçekleştiriliyor. 

Kızlar Soruyor’un başarısını arttıracak yeni bir uygulama sitede yer almaya başladı. Kızlar Soruyor’da sürdürülen uygulamanın adı Bibilen. Alanında uzman kişilerin sitede üyelerin sordukları sorulara profesyonel bir bakış açısı ile cevap vermesi olarak değerlendirilebilecek bir uygulama olan Bibilen uygulamasında site üyelerine her kategoride uzman üye olarak nitelendirilebilecek üyeler cevap veriyor. 

Bu üyelerin sorduğunuz sorulara cevap vermesini istiyorsanız yapmanız gereken şey de oldukça basit. Her şeyden önce sitede bir üyelik açmalısınız. Açtığınız bu üyelikten ilgili kategoride bir soru sormalısınız. Sorduğunuz bu soruya sonradan cevaplamasını istediğiniz Bibilen’i davet ediyorsunuz. Yapmanız gerekenlerin hepsi işte sadece bu kadar. 

Çok farklı alanlara dair Bibilenler soruları cevaplıyor. 

Kızlar Soruyor’da alanında uzman Bibilenler neredeyse sitenin bütün kategorilerinde sorulara cevap veriyor. Bibilenlerin cevap verdikleri alanların en başında Sağlık & Diyet kategorisi geliyor. 

Ancak sitede kültür & sanat alanında bulunan Bibilenlere de ilgi seviyesi yüksek. Zira bu alandaki Bibilenler Türkiye çapında da ünlü olan ve büyük işlere imza atmış isimler. 

Bunlardan biri de ünlü oyuncu Burak Sarımola. Site üyelerinin Burak Sarımola’ya kültür & sanat kategorisinin yanı sıra magazin ve dizi – film alanında da sorular sorabilmesi mümkün. 

Burak Sarımola’ya alanıyla ilgili en çok sorulan sorulara örnek vermemiz gerekirse şu soruları örnek verebiliriz:

  • Oyuncu koçu ne demek? Oyuncu koçu ne iş yapar?
  • Ünlü bir oyuncu olmak için ne yapmak gerekir? 
  • Her set ve çekim için ayrı ezber mi yapılıyor? Yoksa ezberler bir kere en baştan sona mı yapılıyor?

Burak Sarımola’ya alanıyla ilgili sorulan bu sorular, elbette alanlarıyla kayıtlı olmak şartıyla Kızlar Soruyor’da görüş paylaşan tüm Bibilenlere de soruluyor. 

Kızlar Soruyor kullanıcıları bu sayede merak ettikleri konuları işin mutfağında olan uzmanlardan gelen cevaplar ölçüsünde öğrenebiliyor. Kızlar Soruyor’da yer alan Bibilenler bu işi tamamen gönüllülük ölçüsünde yapıyorlar. 

Siz de merak ettiğiniz her konuda alanında uzman hocalardan bilgi almak istiyorsanız hemen Kızlar Soruyor’a üye olun ve bir Bibileni sorduğunuz soruya davet edin. Göreceksiniz, interneti en verimli kullanma yöntemlerinden biri de Bibilenlerimize danışmak olacak.