KMSpico Nedir?

Eğer elinizde bir ürün anahtarınız bulunmuyorsa ve yazılımı satın almadıysanız ya deneme sürümlerini kullanmak durumunda kalıyorsunuz ya da kullandığınız yazılımlar lisanssız olduğundan dolayı özellik sınırlamalarıyla karşı karşıya kalıyorsunuz. Bu durumda ürün anahtarınız olmasa bile, lisans aktivasyonu yapmak için kullanabileceğiniz bazı programlar var. En çok kullanılan ve en iyi sonuç veren yazılım ise KMSpico

Microsoft’un Office ve Windows gibi yazılımlarını etkinleştirerek kullanmanızı sağlayan KMSpico, sisteminden ve merak edilen detaylardan söz edelim. 

KMSpico Çalışma Mantığı ve Sistemi 

Microsoft’un, Windows ve Office programlarını etkinleştirmek için MAK veya KMS yöntemleri tercih ediliyor. MAK, çoklu etkinleştirme anahtarları üzerinden etkinleştirme yöntemi. Belli sayıda cihazı etkinleştirmek için kullanılan MAK sisteminde, direkt olarak Microsoft’un kendi etkinleştirme servisiyle bağlantı kuruluyor. 

Bağlantı sonucunda girilen anahtar için doğrulama yapılıyor ve anahtar onaylanıyor. Mevcut anahtar onaylandığı zaman aktivasyon sayısından 1 tane düşüş yapılıyor. Yani aktif edilen cihaz, toplu lisans sayısından düşürülmüş oluyor. Her cihaz için tek bir lisans veriliyor. Orijinal yazılıma sahip olmayan, yani ürün anahtarı satın almadan etkinleştirme yapmak isteyen kullanıcılar MAK yönteminde Microsoft sunucularını bypass eden programları kullanır. Bu da çok sağlıklı değil ve çoğu zaman başarılı olmaz. Haliyle daha çok KMS sisteminden yararlanılır.   

KMS, açılımıyla “Key Management Service” yani “Anahtar Yönetimi Servisi” olarak bilinmekte. Bu yöntemde Microsoft etkinleştirme sunucuları ile bağlantı kurulması yerine KMS sunucularıyla bağlantı kurulur. Kullanıcıların girdiği KMS ürün anahtarı, KMS sunucuları tarafından Microsoft lisans hizmetinde doğrulanır. Bu şekilde ürün etkinleştirilmiş olur. İşte KMSpico tam olarak bu yöntemde devreye giriyor. 

KMSpico içerisinde toplu lisans anahtarları bulunuyor. Orijinal ürün anahtarları bu toplu lisans anahtarlarıyla değiştiriliyor. Ayrıca yerel ağ sunucusunda da bir değişiklik yapılıyor. Sonrasında ana lisansı taklit eden benzer bir yerel ürün anahtarı oluşturuluyor. Yerel ağ sunucusu değiştirildiği için Windows ya da Office çevrimiçi sunucuyla doğrudan bağlantı kuramaz. Bu durumda doğrudan yerel lisans kabul edilir ve ürün etkinleştirilmiş olur. Bir nevi KMS sistemi bypass edilir. 

KMSpico Nasıl Kullanılır?

KMSpico kullanımı oldukça basittir. Yazılımın kurulumu yapıldıktan sonra, kırmızı bir buton görürsünüz. Bu butona bastığınızda tüm düzenlemeler yapılır ve lisanslama işlemi gerçekleştirilir. Kullandığınız sürüme göre otomatik olarak Windows işletim sisteminiz ya da Office programınız tespit edilir ve buna göre lisanslama yapılır. Açıkçası çok kısa süren etkinleştirme aşaması sunulmakta. 

KMSpico Güvenli mi?

Ne yazık ki orijinal KMSpico yazılımını bulmak çok kolay değil. Çok fazla sahte yazılımla karşı karşıya kalabilirsiniz ve bu da tehlikeli bir durum. Bunun dışında virüs programları ve Windows güvenlik kalkanları bu yazılımı casus yazılım olarak görecektir. Zaten amaç bir güvenlik açığı oluşturup ürünü, lisanslamak. Doğrudan orijinal lisanslarla ürünlerinizi etkinleştirmeniz ise önerilen yöntemdir. 

KMSpico yazılımı hakkında detaylardan söz etmeye çalıştık. Her ne kadar çok kullanılan bir etkinleştirme programı olsa da her zaman için imkan varsa orijinal ürün anahtarlarıyla, doğrudan lisans almanın daha güvenli olacağını da hatırlatalım. 

Kaynak: Cepkolik.com