Nitekim 20. Yüzyıl bu alanda çok ciddi gelişmelerin yaşandığı bir dönemdir. Bu dönemde insanların yaşamına daha önce hayal bile edemedikleri, bilim kurgu gibi görebilecekleri olgular girmiş durumdadır. İşte önce bilgisayar, akabinde ise internet olgusu bunun en bariz örnekleridir. Bu iki olguya bağlı olarak alt kavramlar da ortaya çıkmış durumdadır ki buna verilebilecek olan en iyi örnek ise çağımızın olmazsa olmazı haline gelen seo hizmeti olgusudur.

SEO Hizmeti Nedir?

Üstte yapılan bu ana girişten sonra bilmeyenlerin de olabileceğini ve/veya daha çok bilgi sahibi olmak isteyenlerin de olacağını düşünerek seo hizmetinin ne olduğunu ifade etmek gerekir. Hizmetin ne olduğunu açıklamadan önce işin alfabesinden başlayarak Seo nedir sorusunun yanıtını vermek gerekir. Seo İngilizce olarak Search Engine Optimization sözcüklerinin biraraya gelmesinden oluşur. Bu üç sözcüğün Türk diline çevrildiğinde olan karşılığı ise arama motoru optimizasyonu biçimindedir. Yani kavramı açmak gerekir ise online platformda yer alan web sitesi vb. şeylerin arama motorlarında görünürlüğüdür. Bu noktada yapılması gereken iş ise seo hizmeti olarak tanımlanır.

Seo hizmeti son derece kapsamlı bir iş olup alanında uzman ve eğitimli profesyonel seo uzmanı tarafından yapılması gereken bir iştir. Dahası bu iş kendi içinde alt başlıklara ayrılır. Bu başlıklar içinde en önemli olanlarının başında seo danışmanlığı gelir. Seo danışmanlığı bir tür danışmanlık hizmeti olup, Seo konusunda firmalara ya da kişilere verilen kısa ya da uzun süreli verilen hizmettir. Yine konuyu doğrudan ilgilendirmemekle birlikte işin ve sürecin bir parçası olan web hizmeti de bu bağlamda olan işler arasındadır. Bu noktada web sitesinin Seo kurallarına göre hazırlanması ve/veya web sitesinin düzenlenmesi gibi yine teknik bilgiler gerektiren işler vardır.

Seo hizmetleri kurumsal seo hizmeti olabileceği gibi, sanatçılar, sosyal medya fenomenleri için daha butik, daha kişiye özel tarzda da yapılabilir.

Ana olarak üç seviyede bu alanda hizmet verilir. Bunlar tahmin edilebileceği gibi başlangıç, orta ve ileri düzeyde olan hizmetlerdir. Tüm bu hizmetler içinde rakip analizi, site içi trafiği, sitenin üst sıralarda çıkması için düzenlemeler yapılması, arama motoru kayıp, backlink çalışmaları, web sitesi için doğru anahtar kelime belirlenmesi, iç ve dış seo çalışmaları, raporlamalar, sosyal medya düzenlemeleri ve itibar yönetimi gibi müşteriye özel çalışmalar vardır. Elbette ilk başta firma-kişi durum analizleri gerçekleştirilerek işe başlanır.

SEO Hizmeti Neden Önemlidir?

Seo hizmeti son derece önemlidir zira iyi bir seo çalışması firmanın bilinirliğini görünürlüğü artırır. Bu ise daha çok satış, daha çok elbette kar ve ciro demektir. Günümüzde her şeyin sanal ortamda ilerlediği göz önüne alındığında arama motorlarında üst sıralarda çıkmak, firmanın sitesine daha çok tıklanması, sitede daha uzun süre kalınmasının hepsi birer katma değerdir. Dahası dünya çapında daha önce ulaşılamayan kitlelere ulaşılabilmesi ve pastadan daha çok pay alınması anlamına gelir ki hepsi oldukça önemlidir.Tüm bunlar çağın gereğidir ve ayakta kalmanın olmazsa olmaz olan argümanları arasındadır.

SEO Hizmeti Alırken Bilinmesi Gerekenler

Üstte verilen bilgilerden de anlaşılabileceği üzere Seo hizmeti başlı başına özel bir alandır. O yüzden bu alanda hizmet alınacağı zaman tam anlamı ile ince eleyip sık dokunmalıdır. Alanında uzman, kendini kanıtlamış doğru referansları olan, bünyesinde en iyi seo uzman olarak kendini kanıtlamış firmalardan hizmet alınmalıdır. Size özel, butik, tarafsızlık ve gizlilik koşullarına uygun çalışacak olan seo firmalarından hizmet alınmalıdır. Nitekim ülkemizin birçok yerinde bu alanda çalışan firmalar vardır. Bunlardan bir tanesi de Konya halkının tüm gereksinimlerini karşılamaya yönelik fazlası ile hizmet veren hem işinde son derece iyi, hem de bölge yapısını çok iyi tanıyan SEOkur Kurumsal seo ve web hizmeti firmasıdır. Firma alanında uzman, eğitimli ve deneyimli kadrosu ile eksiksiz ve müşteri odaklı olarak profesyonel seo uzmanı çalışanları ile ne zaman gereksinim duyulur ise o zaman, hiç vakit kaybetmeden hizmet verir. Firmanın web sitesi olan seokur.com sitesi incelendiğinde neden bu firma ile çalışılması gerektiği net bir biçimde görülecektir.

SEO Hizmet Fiyatları

Son olarak seo hizmet fiyatları noktasında bilgi vermek gerekir ise bu alanda çalışan tüm firmaların kendince bir fiyatlandırma politikası vardır. Ama elbette tek parametre bu değildir. Bunun dışında verilen hizmetin kapsamına ve ne kadar süre ile böyle bir hizmetin verildiğine göre de rakamlar değişiklik arz eder. Ödemeler aylık ya da yıllık olarak hizmet içeriğine göre yapılır.