Videoların bu denli çok tercih edilmesi de kullanıcıları video birleştirme, kesme gibi işlemleri yapabilmeyi sağlayan araçları aramaya yönlendiriyor. Çeşitli yazılımlar ile yapılabildiği gibi video birleştirme online olarak da yapılabiliyor.

Herhangi bir ek yazılım kullanmadan video birleştirme, kesme, kırpma gibi çeşitli işlemler yapmayı sağlayan birçok web sitesi bulunuyor. İşte webhakim.com'un kullanıcılar tarafından en sık tercih edilen video birleştirme sitelerini derlediği liste.

OnlineConverter

İlk bakışta Retro görünümü ve kolay kullanılabilirliği ile dikkat çeken bu site, video birleştirme online web siteleri arasında önemli bir konuma sahip. Ücretsiz olması ile ön plana çıkan bu site ile tüm video düzenleme işlemlerinizi hem mobil cihazlarınızdan hem de bilgisayarınızdan kolayca yapabilirsiniz.

OnlineConverter Özellikleri;

  • Farklı formattaki videoları birleştirebiliyor olması, bu sitenin diğer tüm rakiplerinden sıyrılmasını sağlıyor.

  • Online Converter ile artarda 4 video aynı anda birleştirilebiliyor.

  • Mevcut olarak kullanılan tüm video formatları site tarafından destekleniyor.

  • Sitede 200 MB’a kadar olan dosyalar birleştirme işlemi için yüklenebiliyor.

  • Video kesme işlemine ek olarak site tarafından sunulan video boyutu küçültme, videonun belirli bir bölgesine logo ekleme, video yönünü ve çözünürlüğünü değiştirme gibi çok çeşitli işlemler de tercih edilebiliyor.

OnlineVideoCutter

Video birleştirme online web siteleri arasında bir diğer önemli alternatif olan Online Video Cutter, basit arayüzü ile her seviyeden kullanıcı için video edit işlemlerini basit bir hale getiriyor. Video birleştirme işlemlerinin yanında MP3 uzantılı ses dosyaları üzerinde de birçok işlemi gerçekleştirebilmeyi mümkün kılan site, tamamen ücretsiz olması ile de kullanıcıların beğenisini kazanıyor.

OnlineVideoCutter Özellikleri;

  • Online Video Cutter ile herhangi bir indirme veya kurulum işlemi yapılmadan her türlü formattaki videolarınızı çok kısa bir süre içerisinde birleştirebilirsiniz.

  • Birleştirme işlemi esnasında kaynak videolardan bağımsız olarak üretilecek yeni videonun boyutunu ve formatını seçebilirsiniz.

  • Diğer sitelerin aksine Online Video Cutter ile 500 MB’a kadar dosya desteği sunulur. Bu da daha büyük videoların birleştirilebilmesini sağlar.

  • Birleştirme işleminin yanında rotasyon, video kırpma, videoyu belirli zaman aralıklarına bölme gibi işlemler de çok bu site ile çok hızlı bir şekilde yapılabilir.

Pixiko

Birçok video edit aracını içerisinde barındıran bu site, amatör video düzenleme işlemleri için son derece yeterli özellikler sunuyor. Tarayıcı üzerinde çalışan mini bir video editing programını andıran Pixiko, modern görünümü ve kolay kullanılabilirliği ile ön plana çıkıyor. Ücretli video birleştirme online web siteler kategorisinde yer alan Pixiko, tüm özelliklerin kullanılabilmesi için Premium paketine sahip olmayı gerektiriyor.

Pixiko Özellikleri;

  • Pixiko’nun göze ilk çarpan özelliği TimeLine eklentisi olarak karşımıza çıkıyor. Pixiko web sitesine upload edilen videolar anında TimeLine adı verilen bir modüle aktarılıyor. Bu modülde de videoya ait özelliklerin tamamına tek bir ekrandan hâkim olmak son derece kolay.

  • Video birleştirmenin yanında videoya yazı ekleme, efekt ve renk değişikliği uygulama, videonun belirli bir alanını kırpma gibi birçok ihtiyaç duyulan özellik Pixiko tarafından sunuluyor.

  • Tüm bu fonksiyonel özelliklerin yanında sitenin güvenilirlik konusunda da ön plana çıktığını belirtmek gerekiyor.

Kapwing

Sıkça tercih edilen bir diğer video birleştirme sitesi olan Kapwing, diğer alternatiflerden farklı olarak birleştirilen veya düzenlenen videoyu depolama seçeneği de sunuyor. Bu da sitenin birleştirme işlemlerinin yanında bir depolama alanı olarak da kullanılabilmesini sağlıyor. Ücretsiz olarak kullanılabilen Kapwing, Pro versiyonu satın alındığı zaman çok daha kapsamlı özellikler sunabiliyor.

Kapwing Özellikleri;

  • Diğer ücretli video birleştirme online sitelerinin aksine Kapwing ile ücretsiz sürümde watermark (program etiketi) uygulanmıyor.

  • Kapwing ile birleştirilen videoları depolama ve depolanan videolara herhangi bir cihazdan ulaşma imkanı sunuluyor. (Depolama süresi ücretsiz sürümde 7 gün, PRO sürümde ise sınırsız.)

  • Sitede video formatlarının tamamına destek veriliyor ve bu formatlar arasında dönüştürme işlemleri yapmak mümkün.