Paslanmaz çelik, boru gibi paslanmaz malzemelerinin kullanımı her geçen gün katlanarak artmaktadır. Kullanım alanlarının çeşitlenmesi ve artmasıyla beraber, paslanmazlara olan ihtiyaç artık bir zorunluluk haline gelmiş durumdadır. Paslanmaz borular bu ihtiyacın başında yer almaktadır. Hem hijyenik olması hem de kolay temizlenebilir olması sebebiyle özellikle gıda sektöründe büyük bir yeri olan paslanmaz çelik, korozyona olan yüksek direnci sayesinde tersanelerde de fazlasıyla kullanılır. Aynı şekilde hava koşullarına olan yüksek dirençleri ve uzun yıllar boyunca dayanıklı olmaları nedeniyle tesisat, inşaat gibi pek çok alanda da paslanmaz kullanılır. Geniş bir kullanım alanına sahip olduğundan dolayı, paslanmaz boru ölçüleri ve paslanmaz boru fiyatları farklılık göstermektedir. Alanınıza uygun bütün paslanmaz boru ölçüleri için Borşen boru sizlere web sitesini ziyaret edebilir ve dikişsiz boru ölçüleri gibi pek çok skalayı inceleme fırsatına sahip olabilirsiniz. 

Paslanmaz Boru Ölçüleri Belirlenirken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Paslanmaz boru alımında, metre cinsinden ziyade ağırlık cinsinden ölçümü yapılmalıdır. Bu şekilde ölçüm gerçekleştirmek daha kolay olacağı gibi özellikle büyük satın alımlar için oldukça kullanışlı bir yöntemdir. Tam hesaplamayı yapabilmek adına size sunacağımız birkaç göstergeyi takip etmeniz gerekmektedir.

  • Paslanmaz çelik kalitesinin yoğunluğu;

  • Paslanmaz borunun çapı;

  • Paslanmaz borunun duvar kalınlığı;

  • Paslanmaz borunun metre sayısı;

  • Paslanmaz borunun enine kesit boyutu.

Paslanmaz Boru ve Paslanmaz Çelik Hayatımıza Neler Katar?

Özellikle ağır sanayi sektöründe büyük bir rolü olan paslanmazların kullanımı neredeyse zorunlu hale gelmiş durumda. Başlarda sadece endüstri sektöründe kullanımı tercih edilen bu malzeme, zamanla işlevselliği ve pratikliği nedeniyle mimari yapılarda da kullanılmaya başlandı. Korozyon direnci, yüksek ve düşük sıcaklığa dayanıklılık, yüksek mukavemet, estetik görünüm, hijyen seviyesi, üretim kolaylığı ve geri dönüştürülebilir özellikleri sayesinde kullanımının tercih edilmesi şirketiniz adına yararlı olacaktır. Borşen boru, paslanmazlarda dikkat edilmesi gereken bir diğer noktanın borunun etli olması gerektiği olduğunu savunmakta ve web sitesinde paslanmaz etli boru ölçüleri, dikişsiz boru ölçüleri gibi yararlanabileceğiniz faydalı bilgileri barındırmaktadır. Paslanmaz boru fiyatları, ürünün pahalı veya ucuz olmasına göre değerlendirilmemeli, işlevselliği ve kullanım koşulları açısından değerlendirilmeli ve bunlara dikkat edilmeli mantığıyla ilerleyen Borşen boru firması, uzun yıllardır Türkiye’nin her yerine sunduğu hizmeti gururla kullanıcılarının önüne sunmaktadır.