Oturma izni ve Schengen Bölgesi içinde vizesiz seyahat imkanı elde ederek yatırımcılar küresel hareketliliklerini artırabilirler.

Portekiz Golden Visa Program Gereksinimleri

Portekiz hükümeti esas yatırım opsiyonu olarak yatırımcılardan 500.000 Euro’luk bir gayrimenkul yatırımı talep ediyor. Golden Visa Programı giderek daha ünlü hale geldikçe, yatırımcıların hedeflerine göre daha ucuz veya daha pahalı yatırım alternatifleri ortaya çıkmıştır. Gayrimenkulün 30 yaşından büyük olması durumunda, mülkü şehir şartlarına göre yenilemeniz koşuluyla minimum yatırım değeri 350.000 Euro'ya düşer. Ek olarak, nüfus yoğunluğu düşük bölgelere yatırım yapmanız durumunda minimum yatırım değeri 350.000 Euro'dan 280.000 Euro'ya düşüyor. Gayrimenkul yatırımları dışında 2018'de tanıtılan yatırım fonları yatırım seçeneği, son yıllarda popülerliğini artırıyor. Portekiz'deki nitelikli bir risk fonuna minimum 350.000 Euro yatırım yapmayı seçerseniz de, Golden Visa'ya başvurabiliyorsunuz.

Portekiz'de Golden Visa’sını 5 yıllığına yenileyen yabancı bir yatırımcı, Portekiz vatandaşlığına başvurabilir. Böylece yatırımcılar Portekiz vatandaşlığı ve pasaportunun avantajlarından yararlanabilirler. Bu, Portekiz Golden Visa’yı diğer Avrupa Programlarından daha iyi bir seçenek haline getirmektedir.

Portekiz Golden Visa ve Yatırım Sonrası

Yatırımcı yatırımı başarıyla gerçekleştirdikten ve programa kabul edildikten sonra yatırımcıya önce 1 yıllık geçici oturma izni verilir. Başvuru sahibi, Portekiz'de en az 7 gün geçiriyor ve yatırımı sürdürüyorsa 2 yıl süreyle oturma iznini yenileyebilir. Bu iki yıl içinde yatırımcının Portekiz'de toplam en az 14 gün geçirmesi bekleniyor. Yatırımın sürdürülmesi ile aynı süreç ikinci kez tekrarlanır. Yatırımcı, toplam 5 yıl sonra Portekiz vatandaşlığına başvurabilir.

Portekiz Golden Visa En Popüler Program

Genel olarak Portekiz, yatırımcılar ve göçmenler arasında popüler bir konumdadır. Ülkenin popülaritesinin birçok nedeni bulunuyor. Her şeyden önce, Portekiz, muhteşem bir iklime sahiptir. Yılda 300'den fazla güneşli gün ile Lizbon, Avrupa'da bir cennettir. Ayrıca ülke, yaz aylarında havayı soğutan Atlantik okyanusu esintilerinden de yararlanıyor. Ülke genelinde muhteşem doğal ve mimari manzaralar bulunmaktadır. Son olarak, tabii ki Portekiz, Avrupa Birliği'nin bir üyesidir. Birçok insan için bu nitelik tek başına yeterlidir. AB üyeliği, Portekiz vatandaşlarına ve sakinlerine bu ülkelerden herhangi birinde çalışma, eğitim ve yaşama hakkına ek olarak AB ve Schengen bölgesi içinde özgürce seyahat etme hakkı verir.

Portekiz'in Golden Visa programı, üst üste üç yıl boyunca en çok tercih edilen yatırım programı oldu. Portekiz ayrıca genellikle Çin, Brezilya, Türkiye, Güney Afrika ve Rusya'da yabancı yatırımcıları çekmektedir. 2020 Temmuz itibariyle Program kapsamında ülkeye yapılan toplam yatırım 56 milyon Euro'yu aşıyor.

Program, 2020 yılında piyasadaki en popüler programlardan biri olmaya devam etmektedir. Portekiz mülkiyetindeki uluslararası talep arttıkça, Portekiz Golden Visa’sına olan ilgi 2021'de de artmaya devam edecektir. Program özellikle vatandaşlığa giden yolu açtığı için özellikle dikkat çekiyor. Avrupa vatandaşlığı, işlerini genişletmek isteyen yatırımcılar için büyük fark yaratabilir. Bu nedenle, nitelikli yatırımcılar için program analiz etmeye değer.