Dekorasyonu bozmadan döşenen bu mermerler çeşitli sebeplerden dolayı zamanla aşınır ve estetik görüntüsünü kaybederler.     Bu yüzden yıpranmış bu mermer yüzeylerin bakımı yapılarak restore edilmesi gerekir.   Yıpranmış    mermer yüzeyleri uzman yardımı olmadan restore etmeniz çok zordur ve yüzeye telafisi olmayan  kalıcı zararlar verebilirisiniz.    Bu yüzden profesyonel mermer temizleme ve parlatma hizmeti almanız gerekebilir. 

Profesyonel Mermer Parlatma Nedir?
Profesyonel mermer parlatma işlemi,  özel makineler ve kimyasallar yardımı ile önce silinmesi(taşlama)  ve ardından cilalama işlemine denir.   Yüzeylerde  delikler var ise işlem öncesi  doldurma malzemesi ile doldurulur.
Bu işlemler derin olmayan çatlakları,  donuk, matlaşmış, leke tutmuş ve çizilmiş yüzeyi  tamamen yok eder,  yerine tamamen yenilenmiş parlak bir yüzey bırakır.  

Mermer Parlatma Fiyatı Neye Göre Belirlenir?
Mermer silim ve parlatma fiyatları mermerin türüne ve parlatmanın yapılacak zeminin zorluk derecesine göre belirlenir.  Bu kriterler dışında metrekare kare ölçüsü de fiyatlandırmada önemli rol oynar.  

Profesyonel Mermer Parlatma İşlemini Kimler Yapar?
Mermer silim ve parlatma işlemi,  özel  restorasyon  ekipmanlara sahip,  mermer restorasyonu konusunda eğitim almış bir ekip tarafından yapılması gerekir.  Piyasada bu işlemi yapan birçok  serbest  ustalar mevcut fakat  bu işlemi profesyonel birinin yapması çok önemlidir.  Aksi takdirde yüzeyde telafisi olmayan hasarlar oluşabilir.
Bu konuda 2001 yılından veri hizmet veren   Uytaş Restorasyon, Türkiye’nin en iyi  mermer restorasyon firmalarından sadece bir tanesi.  Firma,  özel konutlardan  ticari  alanlara kadar  bir çok yaşam alanlarında hizmet veriyor.  Firma İstanbul’da olmasına rağmen talep halinde Türkiye’nin diğer şehirlerine de hizmet ulaştırabiliyor.

Uytaş Restorasyon
https://www.uytasrestorasyon.com.tr