E ticaret sayfasını en üst sıralara çekmek ve siteye trafik alma adına SEO’nun önemi çok büyüktür. Ne yazık ki pek çok kişi SEO’nun önemini ve yararını bilmiyor. Siteleri ne kadar kaliteli olursa olsun, doğru planlama yapılmadığı için bütün yatırımlar çöp olabiliyor. SEO’nun faydaları genel olarak şu şekilde ifade edilebilir:

  • Sitenin Trafik Almasına Yardımcı Olur: Sitelerin en temel amacı arama motorlarında üst sıra olmanın dışında, sitelerine trafik almaktadır. Alınan trafik sayesinde, site daha çok etkileşim içerisinde girecek ve kazanım daha fazla olacaktır. 

  • Siteler Arama Motorlarıyla Uyumlu Hale Gelecek: SEO’nun faydaları arasında arama motorlarıyla olan uyumluluğu da bulunmaktadır. Sitenin arma motorlarıyla uyumlu bir hale gelmesi, arama motorları tarafından sevilmesine yardımcı olur. Bu da motorlarda daha fazla görünür olmasını sağlar. 

  • Farklı Hedef Kitlelerine Hitap Edilebilir: Arama motorlarında pek çok kişi bulunmaktadır. İnsanların arama motorları arasından en fazla Google’yi tercih ettiklerini biliyor. Burada doğru anahtar kelimeleri ve linklemeleri kullanarak, sitenize farklı hedef kitlesini çekebilirsiniz. 

  • Siteye Daimi Kullanıcılar Kazandırır: SEO’nun faydaları arasında geri dönüşüm bulunmaktadır. SEO çalışmaları doğru bir şekilde yapıldığında, sitenizi düzenli olarak tercih eden kişilerin sayısı her geçen gün artacaktır.