WhatsApp ve Instagram yine erişim sorunuyla gündeme geldi. Uygulamaya girmeye çalışanlar mesaj gönderemiyor ya da alamıyor. Instagram'da ise akış sağlanmıyor. Haftalar önce yaşanan erişim sorununda Facebook, Instagram ve WhatsApp aynı anda erişimdem kopmuş ve saatlerce dünya genelinde normale dönememişti.

Bir çok farklı cihaz ve operatörde yaşanan bu sorun tüm kullanıcıları şuan için kapsamazken, çoğunlukta WhatsApp ve Instagram uygulamasında kullanıcıların sorun yaşadığı gelen ilk haberler arasında.

WHATSAPP ÇÖKTÜ MÜ?

WhatsApp uygulamasında sorun 15.10 itibarıyla başladı. Birçok kişi paylaşımlarını iletemedi. "Tekrar deneyin" işareti çıkarken sorunun nedeni araştırılmaya başlandı. WhatsApp saat 16.15 itibarıyla yeniden erişime açıldı. WhatsApp an itibarıyla kullanılabiliyor.

FACEBOOK ÇÖKTÜ MÜ?

WhatsApp'taki erişim sorununun bir benzeri de Facebook'da yaşandı. Dünyanın en önemli sosyal medya platformlarından biri olan Facebook ve Mesenger'de gönderi yükleme, gönderi iletememe sorunları görüldü. WhatsApp gibi Facebook da an itibarıyla aktif olarak hizmet veriyor.

İNSTAGRAM ÇÖKTÜ MÜ?

Dünyanın en yaygın sosyal medya platformu olan İnstagram da çöktü. İnstagram'daki sorun, Faceboo ve WhatsApp ile aynı olarak gerçekleşti. WhatsApp, Facebook ve İnstagram tek kişiye ait. Uygulmalar birbiri ile bağlantılı. Sorunun birbirini tetiklemiş olabileceği veya bir çalışma yapılmış olabileceği belirtiliyor.

WHATSAPP, İNSTAGRAM VE FACEBOOK ERİŞİM SORUNU DÜZELDİ Mİ?

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşandığını belirterek, Türkiye'deki kullanıcıların da bundan kısmen etkilendiğini bildirdi.

Sayan, Twitter hesabından sosyal iletişim ağlarında yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada, "Instagram, Facebook ve WhatsApp servislerinde dünya genelinde sorun yaşanmakta olup, ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir." ifadesini kullandı.