Robotların imalatlarda insanların iş yükünün çoğunu alacağını düşünürsek yakın gelecekte global anlamda işsizlik sorunu ile karşı karşıya kalınabilir. Bunun yanında yapay zekânın gelişimiyle birlikte artık her hareketimiz bir adım öncesinden biliniyor olabilir.

2017 yılında WikiLeaks tarafından yayınlanan bazı belgelere göre CIA’in akıllı televizyonlar yoluyla kullanıcıları hem görsel hem işitsel olarak izlediği iddiaları belgeleriyle yayınlanmıştı. Bu belgeler Yorumla.Net teknoloji haber sitesinde “Akıllı TV Satışı Artarken Kullanıcı Gizliliği Gittikçe Azalıyor” adlı haberde yer almıştı. Yine bunun yanı sıra otonom araç teknolojisiyle her an takip edildiğimiz düşüncesi gerçeklik payı oldukça yüksek görünüyor.

Bilim ve Teknoloji’yi Takip Ediyor muyuz?

Peki teknoloji ve bilim alanında yaşanan gelişmelerden ne kadar haberdarız? Her gün hızlı bir şekilde gelişen teknolojiler, insanlığın yarar veya zarar dengesinin hangi tarafına kayabilir? Bizi herhangi bir şekilde etkileyecek olan olayları yakından takip etmek, gelişmelere kayıtsız kalmamak için günlük teknoloji haberleri, dünya basını ile aynı anda ülkemizde de bazı kaynaklarca gündeme getiriliyor.

Bilim dünyasından mobil cihazlara, akıllı televizyon modellerinden tablet ve bilgisayarlara, sosyal medyada yaşanan önemli gelişmelerden oyun dünyasına kadar birçok içeriği Yorumla.Net farkı ile takip edebilirsiniz. Biz teknolojiyi Yorumla ile takip ediyoruz. Peki ya siz? Teknolojiye uzak kalmayın, haberdar olun!