Bu yöntemin bazı kişiler tarafından etik olmadığı gibi bir düşünce olsa da aslında doğru yerde ve doğru zamanda kullanıldığında kesinlikle büyük bir ihtiyacınızı da giderdiğini söyleyebiliriz. Telefon takip etme programı farklı yazılımlar şeklinde karşımıza çıkıyor bunun içinde almadan önce iyi bir araştırma yaparak yazılımın ne gibi özelliklerinin olduğunu görmeniz gerekiyor. Bugün piyasada en çok satan ve tercih edilen bazı markalar var ancak bu diğerlerinin kötü olduğundan dolayı değil kendi reklamlarını başarılı bir şekilde yapamadıklarından kaynaklanıyor. Telefon takip etme programlarının tek bir özelliği vardır o da yüklü olduğu cihazdaki tüm hareketlerin takibini yapmak. Örneğin telefona gelen çağrıların kime ait olduğunu, canlı görüşmeleri birebir ya da kayıt sonrası dinleyebilme özelliği, SMS kontrolleri whatsApp sohbetlerinin okunabilmesi, kamera görüntüleri vs. kısacası bir cep telefonunda olabilecek tüm hareketlerinde kontrol edilmesini sağlaması gerekiyor. Bunlara sahip olmayan bir yazılımın tercih edilmesi doğru olmayacaktır. 

Casus yazılımlar şeklinde bilinen bu uygulamalar yüklü olduğu telefonda sessiz bir şekilde çalışır ve bu sayede de telefonun sahibi neler olup bildiğini asla bilmez. Bu yüzden yükleyeceğiniz telefona gizli bir şekilde indirmek durumundasınız. Yazılım yüklenir yüklenmez çalışmaya başlayacaktır ve sizin de içiniz rahat edebilir. Bu hizmeti piyasa da ücretli olarak verenler kadar ücretsiz verenlerin olduğunu da biliyoruz ancak bunun içinde mutlaka hizmeti satın aldığınız yazılımın güvenli olmasına dikkat etmelisiniz. Ücretsiz yazılımlar bu konuda zayıf kaldıklarından dolayı gizliliğe çok fazla önem vermezler. Bunun içinde doğru tercih olabileceği konusunda endişeliyim. 

Akıllı telefonların hayatımıza girmesiyle birlikte hayat daha kolaylaşırken beraberinde bir takım riskleri de getirdi. Örneğin sosyal medya araçları konusunu ele alalım. Bugün aldatmalara baktığımız zaman büyük bir bölümünün de bu alanlardan yapıldığı biliniyor. Bu nedenle de fayda sağlamasının yanı sıra aynı zamanda bu şekilde bir risk söz konusudur. Eşiniz veya çocuğunuzun bu sosyal medya araçlarındaki aktivitelerini görebilmek için telefon takip programı kesinlikle ideal bir tercihtir. Bu sayede gönül rahatlığı ile hareket edebilir ve olası bir duruma karşında hızlı bir müdahale sağlayabilirsiniz.