Bu cihazlarda bankacılık işlemlerinden internet sitelerinde gezinmeye varıncaya kadar birçok işlem yapılabiliyor. Dolayısıyla yetişkinlerin yaşamlarını ciddi şekilde kolaylaştırdıkları söylenebilir. Ancak bu cihazları sadece yetişkinler değil, aynı zamanda çocuklar da kullanıyor. İşte tam bu noktada güvenlik sorunları akla geliyor.

Bilindiği gibi internet ortamının %100 güvenli olduğunu söylemek imkânsız. Çocuklarınızı bu ortamda tek başlarına bıraktığınızda, farklı sorunları yaşaması kaçınılmaz olacaktır. Ayrıca kendi gelişimlerinin olumsuz etkilenmesi gibi bir durum da söz konusu. Hem çocukların güvenliklerini sağlamak, hem de cep telefonlarının kaybolmasını engellemek için telefon takip programları geliştirilmiştir. Bu programlar sayesinde çok daha güvende olacaksınız.

Telefon Takip Programı Nedir?

Telefon takip programı; yakın zamanda geliştirilen ve yüklendiği cihaza ilişkin bazı bilgileri uzaktan kontrol eden özel bir yazılımdır. Adından da anlaşılacağı gibi ilgili yazılımın temel hedefi, cep telefonlarını takip etmektir. Bunu yaparken de genellikle gizli bir şekilde yapar. Böylece cep telefonunu kullanan çocuğunuzun ya da eşinizin size karşı güveninde bir sarsılma meydana gelmez.

Telefon takip yazılımları, insanların ihtiyaçlarına daha etkin bir şekilde cevap verebilmek için sürekli gelişim içindedir. Piyasada çok sayıda telefon takip programı vardır. Bunların genel özellikleri aynı olsa da, kalite bakımından bazı farklılıklar söz konusudur. Bundan dolayı bütün yazılımların beklentilerinizi tam olarak karşılayacağını söylemek son derece zordur.

Telefon Takip Programlarının En Önemli Özellikleri

Bu özel yazılımların kendi içinde çok sayıda özelliği vardır. Bu özellikleri genel anlamda ikiye ayırmak mümkündür. Bunların ilki, yazılımın teknik özellikleri iken, diğeri ise yapabildikleridir. Teknik özelliklere bakıldığında, en dikkat çekici hususun gizlilik olduğu söylenebilir. Hedef telefona yüklendikten sonra kendisini ustaca gizler. Böylece hedef telefonu kullanan kişi takip edildiğini asla anlamaz. Bu özellik sayesinde telefonunuza çalınma ve kaybolmalara karşı koruma altına almış olursunuz. Ayrıca çocuklarınızın ve sevdiklerinizin çevrimiçi ortamda ve gerçek hayatta, güvenliklerini uzaktan sağlarsınız. İşte bu mükemmel etkilere sahip olan yazılımın yapabildiklerinden bazılarını gelin birlikte inceleyelim.

1. GPS Konum Tespit Etme

Bu yazılımlar ile hedef telefonun gün içinde nerede olduğunu anlık olarak takip edebilirsiniz. Yazılım gizli bir şekilde GPS özelliğini aktif eder ve buna ilişkin verileri depolar. Böylece takip ettiğiniz kişinin anlık olarak nerede olduğunu göreceğiniz gibi, daha önceki saatlerde nerede olduğunu da tespit edebilirsiniz.

Bu özellik sayesinde cep telefonunuz kaybolduğunda ya da çalındığında hemen onu bulabilirsiniz. Çocuğunuzun, eşinizin ve diğer sevdiklerinizin gün içinde nerede olduğu tespit edebilirsiniz. Çocuğunuzun okuldan sonra nereye gittiğini görebilirsiniz. Böylece aklınızdaki birçok şüpheli duruma direkt olarak cevaplar bulursunuz.

2. Mesaj Takibi

Telefon takip yazılımları, aynı zamanda casus program olarak da bilinir. Söz konusu yazılımlar, yüklendiği cihazı adeta ele geçirir ve tüm bilgileri alabilir. İşte o bilgiler arasında mesajlar da vardır. Ancak mesaj denildiğinde aklınıza sadece SMS gelmesin. Telefondaki bütün yazılı iletişim uygulamalarına erişim söz konusudur. Böylece Whatsapp, Skype, Facebook ve benzeri birçok uygulamadaki mesajlara erişim sağlarsınız.

Mesajları okuma özelliği ile çocuklarınızın veya sevdiklerinizin kimlerle, ne tür ilişkiler kurduğunu anlayabilirsiniz. Bunlardan zararlı olanlardan önceden haberdar olabilir ve gerekli önlemleri alabilirsiniz. Böylece çok büyük hataları, önceden engelleme fırsatı yakalamış olursunuz.

3. Facebook Takip Etme

Facebook, ülkemizde 40 milyondan fazla kullanıcıya sahip olan bir sosyal ağdır. Bu sosyal medya platformunda insanlar çok ciddi zamanlar geçirir. Farklı insanlarla iletişim kurma, onlarla tanışma, arkadaşlık etme gibi olaylar, Facebook üzerinden rahatlıkla sağlanabilir. Bu noktada çocuklarınızın Facebook’ta neler yaptığını merak edebilirsiniz. İşte telefon takip programı, size bu noktada istediklerinizi verecektir.

Bu yazılımla Facebook üzerinden gerçekleştirilen konuşmalar, ziyaret edilen profiller ve yapılan beğenileri öğrenebilirsiniz.

4. Whatsapp Takibi

Bilindiği gibi günümüzde insanların yazılı, sesli ve görüntülü iletişimde Whatsapp’ı tercih ettiği söylenebilir. Dünya genelinde en fazla kullanılan iletişim uygulaması olan Whatsapp, ülkemizde de aynı şekilde kullanılır. Telefon takip yazılımı ile bu uygulama üzerinden yapılan görüşmeler anlık olarak takip edilebilir. Hatta yazılı mesajlar, sistem tarafından depolanır. Böylece mesajlar silinse dahi, bunlara erişim sağlayabilirsiniz.

Görüldüğü gibi telefon takip yazılımları, beklentilerinize en üst seviyeden yanıt verir. Yaşam kalitenizi arttırır ve sevdiklerinizin güvenliğini daha etkin bir şekilde sağlamanızda rol alır.