Whatsapp gibi çoğu sohbet platformunun mantığıyla çalışıyor. Ancak Whatsapp'tan farklı olarak Telegram, kişilerinizle nasıl iletişim kurmak istediğiniz konusunda daha fazla fırsat sunuyor. Bir kişiyle yazılı ve görüntülü sohbet yapabilir veya grup oluşturarak aynı anda birkaç kişiyle sohbet edebilirsiniz. Platform, kullanıcıların belirli üyelere açık veya özel hale getirebilecekleri gruplar ve kanallar oluşturmasını da mümkün kılıyor.

Bir kullanıcı istediği kadar gruba girebilir. Bu platformdaki en küçük grup 200 üyeyi barındırabilir. Bu, küçük ekipler, akrabalar veya arkadaşlar için uygundur. Ancak markanızı platform aracılığıyla büyütmeyi düşünüyorsanız, bunu yapmak için bir seçeneğiniz var. Platformu kullanarak markanızı oluşturmak için en iyi seçeneğiniz, mümkün olduğunca çok kişiyi ağırlayabilen bir gruptur. Telegram Grupları bu bakımdan Whatsapp gruplarından ayrılır grup katılımcı sınırlaması yoktur diyebiliriz.

Telegram, 200.000 kişiye kadar gruplar oluşturmanıza olanak tanır. Üyelerinizi bu sayıya çıkarmak istediğinizde, grubu bir Telegram Süper Grubuna dönüştürmek faydalı olabilir. Bu şekilde Telegram grup limitinizi 200.000 üyeye yükseltirsiniz.

Telegram süper grupları, büyük toplulukların evidir. Daha önce de belirtildiği gibi, 200.000 aboneye kadar ev sahipliği yapabilirler. Büyüyen topluluğunuzu barındırmak için temel grubunuzu bir üst gruba dönüştürmenin avantajı, ikincisinin özellikle büyük gruplara uyacak şekilde optimize edilmiş olmasıdır. Peki telegramda ne tür gruplar vardır? Telegramda bir çok kategoride farklı kanallar ve gruplar yer alır. Örneğin Telegam Kripto Para Grupları ve Telegam Spor Kanalları bunlardan bir kaçıdır.