Öz olarak popüler olanın gündelik ve dönemlik olarak tüketilmesi en önemli özelliklerden biri olsa da bu durum Türk Pop müziğinde değişkenlik göstermiştir. 

Özellikle 90’lar Türkçe Pop’un markalaşması, dönem itibariyle kaliteli bestecilerin, kaliteli aranjörlerin ve yine aynı kalitedeki solistlerin bir araya gelmesiyle vücut bulmuştur. Günümüzde dahi dinlenilirliği yüksek düzeyde olan ve tek bir şarkısıyla bile popülerliğini sürdüren birçok sanatçı bu nitelikli işler sayesinde sanatlarını icra edebilmektedirler. Bu bestecilerden biraz bahsetmek gerekirse en başlara Minik Serçe lakabıyla tanınan Sezen Aksu adı yazılır.

Şarkıcı ve beste fabrikatörü de denilen Minik Serçe evini stüdyoya çevirmiş, burada birçok gencin önünü açmış, onların ilk albümlerini yapmalarını sağlamış, besteler vermiş, yolculuklarında yardımcı olmuştur.

Bu isimlerden birkaçı; Sertab Erener, Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi ve Yıldız Tilbe’dir. Hazır Yıldız Tilbe’den bahsetmişken besteci yönünü de açıklamak uygun olur diye düşünüyorum. Kış Güneşi gibi Türk Pop müziğinin mihenk taşı olan bir şarkıda imzası olan Yıldız Tilbe 2000’li yıllar ve sonrasında da yaptığı bestelerle birçok muhteşem eseri müziğimize katmıştır.  Sezen Aksu okulundan çıkan bir diğer kıymetli yetenek ise Sertab Erener’dir. Eurovision şarkı yarışmasında ülkemizi temsil edip birincilik kazandıran sanatçımız besteleriyle de birçok eser kazandırmıştır.

Tuğçe Kandemir Mp3 indir albüm ve şarkıları 2019 yılından sonra çok fazla ilgi görmeye başlamıştır. Müziğimizde bir başka dev isim ise Kayahan’dır. Kayahan bir süre Nilüfer ile çalıştı fakat sonrasında yaşadıkları sorun sebebiyle yolları ayrıldı. Birçok şarkıcı tarafından seslendirilen, tribünler tarafından marşlara dönüştürülen muhteşem şarkılar kazandırmış bu kıymetli sanatçımızı da rahmetle anıyoruz. Biraz delidolu biraz duygusal şarkılarıyla hepimizi etkileyen isimlerden biri de Nazan Öncel’dir.

Tarkan’ın Sezen Aksu sonrasında çalıştığı isimlerden biri olan Nazan Öncel harika şarkılarıyla müziğimizde kıymetli izler bırakmıştır. Kimisi pop müziğinde kimisi de bu müzik dalına yakın eserler icra edip şarkılar üreten birkaç bestecimizin de adını anmadan geçmemek gerektiğini düşünüyoruz. Bunlar; Teoman, Şebnem Ferah, Kenan Doğulu, Mazhar Alanson, Bülent Ortaçgil ve Uzay Heparı’dır.

Bu kıymetli isimlerimizin mükemmel eserlerini hem En yeni mp3 İndir hallerini hem de istediğiniz eski ya da güncel seçenekleri Mp3 indir mek istiyorsanız önereceğimiz bir site mevcut. Bu adresten istediğiniz eserlere ulaşabilirsiniz. Müziğimize bu kıymetli eserleri kazandıran tüm sanatçılarımıza teşekkürü bir borç biliriz.