Önceden çocuklar için oyunla öğrenme sistemi yaygın olarak kullanılırken bu durum artık yetişkinler için de tercih edilebiliyor. Günümüzde e-learning sisteminin yaygınlaşmasıyla şirket eğitimlerinde de oyun tabanlı sistemlerle eğitimler yaygınlaşıyor.  Bir işin nasıl yapılacağını anlatmak, her zaman çok kolay değil... Bu nedenle artık teknolojinin nimetlerinden faydalanarak, eğitimlerin dijital video ve animasyon içerikleriyle hazırlanması tercih ediliyor. Bu, daha akılda kalıcı ve eğlenceli bir öğrenme yöntemi olarak kabul görür durumda... Şirket içi eğitimlerde anlatılacak konular için bir kişinin mikrofon elinde tekdüze anlatımı bir süre sonra sıkıcı bir hale gelecektir. Eğlenceli ve öğretici nitelikte içerikler hazırlamak için ise motion grafikler ve oyunlaştırma (gamification) teknikleri kullanılır. Hareketli grafik teknolojisi ile bir olayın veya bir durumun sahnelenmesi sağlanır. Böylece belki uzun süreli bir anlatımla anlatılamayacak olunan bilgiler, video grafikler ve gamification ile kısa sürede anlatılabilir.

Uzaktan Eğitim ile Kazanabilecekleriniz

Firmaların verdikleri eğitimler uzun vadede verimli sonuçlar almayı sağlarken kısa vadede ise zaman kaybına yol açar. Bu nedenle uzaktan eğitim sistemleri ve görsel anlatımlarla şirket yöneticileri, personellerinin ihtiyaç duydukları motivasyonu sağlayabilirler. Önemli olmasına rağmen uygulama ve kişisel deneyim olmadan hemen kavranamayacak konular bulunabilir. Bunun için animasyonlu eğitim videoları hazırlatılarak, personellerin bu videoları bilgisayar ya da akıllı cihazlar üzerinden seyretmesi sağlanır. Emlak, telekomünikasyon, bankacılık gibi sektörler, oyunlaştırma ve hareketli grafik teknolojisi ile eğitimleri bu sebeple tercih ederler. Fiziki olarak bir yerde bulunup eğitim almak, firmalara, hem maddi hem manevi anlamda külfet olmaya başlamıştır. Eğitim alanı kiralamak, eğitimciye ayrı ödeme yapmak, kurumsal bir eğitim firmasıyla anlaşmak gibi birçok ayrı prosedür de cabası… Ancak oyun tabanlı eğitim ve görselleştirme teknikleri sayesinde personellerin organize şekilde eğitim alması gerekmez. Herkes kendine uygun bir zamanda eğitim ekipmanlarına online olarak ulaşabilir. Telefonlarına indirilen uygulama ile personeller, şirket içi işleyiş ve yapacakları iş hakkında daha profesyonel bilgi sahibi olabilirler. Oyun tabanlı, animasyonlu olarak geliştirilen bu sistem, izleyenleri sıkmayacak görselleştirmelere ve konuşmalara yer verir. Uzaktan eğitim, zamandan tasarruf etmenizi, personelin işinde daha yetkin ve verimli olmasını sağlar.

E-Learning Neden Gerekli?

E-learning sisteminin kolaylığı, avantajı ve şirket içi başarı için ne kadar önemli olduğu, bazı firmalarca tam olarak kavranmış değildir. Bu nedenle hala şirket içi iletişimlerden kaynaklı sorunlar, satışlarda düşük oranlar, memnuniyetsiz müşteri kitleleri ile boğuşan firmalar bulunuyor. Oysaki personelin ihtiyacı olan eğitimi teknoloji desteği ile birlikte, eğlenceli olarak sunabilme olanı artık oldukça kolay… Saatlerce dil dökmeye gerek kalmadan da anlatmak istediğiniz şeyi ifade edebilirsiniz. İnfografik teknolojisi sayesinde, akılda kalıcı örnekleri çarpıcı şekilde vurgulayabilirsiniz. Çalışanlarınıza hazırlattıracağınız e-learning hizmetlerinde, eğitim donelerinizi, işinizin ayrıntılarını, Rekabet Hukuku, KVKK, MASAK, Bilgi Güvenliği gibi e-eğitimleri animasyon firmasına iletebilirsiniz. Böylece ihtiyacınıza ve isteğinize yönelik videolar, animasyonlar, mobil uyumlu, online dokümanlar hazırlatabilirsiniz. Görsel ve deneyimsel anlamda öğrenmeyi güçlendirecek bu anlatımlar, personel eğitimlerini büyük ölçüde kolaylaştırır. İş sağlığı ve güvenliği, pazarlama gibi alanlarda özellikle animasyonlar, infografikler, oyunlaştırma yöntemleri daha çok tercih edilir. Çalışanlarınızın daha verimli olmasını, eksiklerini daha kolay ve hızlı kapatmasını isteyebilirsiniz. Bunun için e-learning sistemi ile hedeflerinize ulaşmanız daha kolay olabilir. Unutmamalısınız ki gelişen teknoloji, değişen çalışma koşullarını, bu da yeni sistemlere adaptasyonu gerektirir. Bu adaptasyon sürecini kolaylaştıracak olan şey ise yine teknolojidir.