Ancak Windows 10 işletim sistemi kararlı çalışan ve kullanıcıları memnun eden bir işletim sistemi olmayı başaramadı. Kimi zaman yayımlanan güncellemeler, işletim sistemini iyileştirmek yerine daha da kötü bir hale getirdi. Kullanıcıların birçoğu ilk zamanlarda Windows 10 ile herhangi bir sorun yaşamasa da bir süre sonra bilgisayarlarının yavaşlamasından çokça şikâyet etti. Bilgisayar hızlandırma konusunda çok kez sorun yaşadı.

Windows 10 bilgisayar hızlandırma yolları nelerdir?

Windows 10'un genel bir sorunu bulunmaktadır. Bu sorunun temel kaynağı, Windows 10 sisteminin sabit depolama biriminde çokça okuma ve yazma işlemi yaptırmasıdır. Bu yüzden Windows 10 işletim sistemine sahip olan bir cihaz için en iyi bilgisayar hızlandırma yöntemi, işletim sistemini HDD depolama birimi yerine SSD depolama birimine kurmanızdır. Bu, cihazın donanım performansını etkilemeyecektir. Ancak Windows 10 arayüzü içerisindeki geçişleri ve performansı en az 5 kat arttıracaktır. Bu hız artışını bilgisayarınızın açılışından itibaren hissedeceksiniz. Eskiden 25 saniyede açılan bilgisayar SSD kurulumundan sonra 5 saniye içerisinde açılacaktır. Bu biraz abartılı gelebilir ancak Windows 10'un SSD depolama birimine kurulması bu denli büyük bir fark yaratabilmektedir. Aynı zamanda bahsedilen "5 kat hız artışı" size vaat edilen performans artışının en düşük oranıdır. Yani bilgisayarınız 5 kattan daha fazla hız kazancı yaşayabilir.

Bilgisayar hızlandırma işlemi için sadece SSD kullanmak yeterli midir ?

SSD birimine kurulan Windows 10, arayüz içerisinde hız artışı sağlayacaktır. İşletim sisteminin depolama biriminden talep ettiği okuma ve yazma hızı kolaylıkla karşılanacaktır. Ancak oyunlarda ve yazılımlarda bu hız artışı etkili olmayacaktır. Bilgisayarı hızlandırma, donanım performansını iyileştirme işlemleri farklıdır. Bilgisayar hızlandırma programı kullanarak bilgisayarınızın yazılım bakımını yapabilir ve cihazınızın oyunlarda ve tüm yazılımlarda daha hızlı çalışmasını sağlayabilirsiniz. Aynı zamanda bilgisayar hızlandırma yöntemleri içerisinde en etkili yollardan bir diğeri de yılda bir kere fan temizliğini yapmak ve termal macunun yenilenmesini sağlamaktır.