Yeni yerli arama motoru olan COM.com.tr ile, yeni bir dönem başlıyor. Yazılımı, yerli yazılımcılar tarafından sağlanması, dikkatleri yeni arama motoruna çekiyor. Özellikle de içinde bulunduğumuz korona virüs süreci düşünüldüğünde, milyonlarca insan bilgisayarlar üzerinden dijital platformda işlerini yürütmeye başladı. Durum böyle olunca da, beyaz ekranın göz sağlığına olan tehdidi de daha etkin hale geldi. Yeni arama motorumuz ise insanların göz sağlığını da dikkate alarak, bir ara yüz geliştirdi. Arama motorunun kendine özgü bir tasarımı olmasının yanında, sistem tamamen koyu tonların hâkim olduğu bir platform şeklinde oluşturuldu. Böylece uzun saatler boyunca bilgisayar başında iş yapan insanlar, daha verimli bir şekilde yorgunluk hissetmeden işlerini halletmeye başladı diyebiliriz.

Arama Motoru COM.com İçeriği

Türkiye’nin yeni yerli arama motoru COM.com.tr , özgün içeriği ile birlikte, ana sayfasında son dakika haberlerini de bizlerle paylaşıyor. Doğruluğu kanıtlanmış, güvenilir haber ajanslarının paylaştığı son dakika haber başlıklarını burada görebilirsiniz. Böylece gün içindeki telaşınızdan takip edemediğiniz gündeme, yeni arama motorunuz sayesinde hakim olabilirsiniz. Merak ettiğiniz konuyu, arama kısmına yazdıktan sonra, karşınıza binlerce farklı sonuç çıkıyor. Ayrıca aramanızı kategorize ederek de, istediğiniz veriye daha kolay bir şekilde de ulaşabilirsiniz. İçerik bakımından oldukça zengin bir alt yapıya ve yazılım sistemine sahip olduğunu düşünürsek, COM.com.tr kendi alanında, şimdiye kadar gördüğümüz en verimli arama motorlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arama motoru nasıl çalışıyor?

COM.com Arama Motoru Nasıl Çalışıyor?

Yerli arama motoru olan COM.com.tr nasıl bir sistem ile çalışıyor ve bizlere neler sunuyor? Arama motoruna ilk giriş yaptığınız zaman,”ara” kısmına istediğiniz konu hakkında, anahtar kelime kullanarak, arama işlemini başlatabilirsiniz. Daha sonrasında ise dilerseniz arama kategorilerinden faydalanabilirsiniz. Görsel ve video arama, haber, alışveriş ve harita gibi arama kategorileri de bulunuyor. Harita kategorisinde Openstreetmap harita alt yapısı kullanılıyor olması da, arama motorunun öne çıkaran yönlerini bizlere bir kez daha gösteriyor.