Yüz tanıma sistemi, yüzdeki çeşitli noktaları tespit ederek sistemdeki verilerle eşleştiren bir sistemdir. Biyometrik tanıma olarak da bilinen bu sistem, güvenlik hayati önem taşıdığı yerlerde kullanılır. Bu sistemler taranan verileri kaydetmez. Verilere anlık olarak veri tabanına yer alan ve önceden tanımlanmış verilerle karşılaştırılır.

Yüz Tanıma Sistemi Nasıl Çalışır?

Sistemin çalışma mekanizması oldukça basittir. Herkesin yüz ölçüleri birbirinden farklıdır. Yüz tanıma sistemleri de bu farklılıktan faydalanarak kişilerin tespit edilmesine izin verir. Yüz tanıma cihazları T bölgesi mesafesi, elmacık kemiği açıklığı ve alın yüksekliği gibi ölçümleri gerçekleştirir. Cihazlar bu ölçümleri neredeyse anlık olarak gerçekleştirir.

Bir sonraki aşamada yapılan bu ölçümler eldeki verilerle karşılaştırılır. Karşılaştırma işlemi tamamen yazılım tarafından gerçekleştirilir. Karşılaştırma sonucunda eşleşme elde edilirse sistem ilgili kişinin geçişine izin verir. Eğer eşleşme olmazsa sistem üzerinde bir alarm oluşturulur. Alarm sayesinde yetkili kişiler bilgilendirilerek izinsiz girişin önüne geçilir.

Yüz Tanıma Sistemi Nerede Kullanılır?

Yüz tanıma sistemi kamu kurumlarında ve özel sektörde rahatlıkla kullanılabilir. Özellikle yüksek güvenlik ihtiyacı olan banka ve hastane gibi kurumlarda bu sistemler tercih edilebilir. Ayrıca küçük yerleşim yerlerinde güvenliği sağlama amacıyla da yüz tanıma özelliğinden faydalanmak mümkündür.

İşletmeler ise hem personel devam takibi hem de güvenlik gereken alanların korunması için bu sistemi kullanabilirler. Ayrıca tesisin denetlenmesi zor olan bölümlerinde de yüz tanıma ile güvenlik sağlamak mümkündür.

Unutmayın ZKTeco, yüz tanıma, pdks, x-ray, access kontrol, akıllı kilit gibi güvenlik sistemlerinde son teknoloji ürün ve çözüm sunan, dünyanın en büyük kuruluşlarındandır.