Hiç konuşmamak en iyisi aslında bu temayül denilen insanların tercihleri ile alay edildiği uygulama hakkında.

Hakkaniyetle uygulansa tamam.

Geçen ki temayül sonuçlarında Ahmet Metin Genç’e yapılan haksızlığı daha unutmadı bu millet.

Aydın Bıyıklıoğlu’nun 35. Sıradan ilk 4’e girmesini de.

Teşkilatın kimi istediğini kimse bilmesin.

Gizli oylayalım, gizli sayalım.

Çok kıymet verdiğimiz partililerimiz dedikodularla kendilerini avutsunlar.

Çok kıymet verdiğimiz teşkilatlar, kimi istediklerini bile bilmesinler.

İşte bu yüzden gereksiz bu hali ile saçma sapan bir uygulama.

Temayül sonrası sürekli telefon, sürekli press...

Bir haber var mı?

Ankara’dan bir tüyo alabildiniz mi?....

Bir görüşmemizi aktarayım.
Soru aynı;

-Temayülde kaçıncı sırada çıktık Erhan Bey, ... bey soruyor... Bir Haber alabildiniz mi?

-Evet aldık temayülde 8. çıkmışsınız. Telefondaki ses yükseliyor, hiddet artıyor....

-Yalandır. Üzerimize oynuyorlar. Kesin ..... demiştir bunu.... Olur mu canım Maçka bize verdi, Of bize verdi, Araklı Bize verdi.... .... ....

-Evet anladım belli ki herkes size vermiş, zaten görüştüğümüz bir diğer kaynak farklı bir bilgi verdi.

Sizin 3. Sırada olduğunuzu söyledi. Ses düzelir, hiddetin yerini ciddiyet ve hak etmişlik dolgunluğunda bir hal alır. 3.’mü. O da olmaz ama.

İlk iki var ya sırf menfaat için ittifak yaptı. Yapmasalardı ben 1.’ydim. Durum bu. 45 kişinin 45’i de birinci sırada. Temayülün 2.’si yok. ..

Sizin görüşünüz ne derseniz?

1 ağabeyin yanına fişek gibi 4 yeni düzgün tecrübeli isim ve bir yeni kadın aday ile AK Parti’nin yoluna devam etmesi gerektiğini söyleyebilirim.

MHP İle ilgili söyleyeceğim tek şey, garantiye bağlarsa Koray Aydın’ın Ankara’dan aday olmasıdır. Belki yönetimde Aydın’a şirin görünmeye çalışanlar bu öneri üzerine küplere binip telefonlara sarılacak fakat artık Aydın’ın Ankara’da olması gerekiyor ve MHP’nin de Trabzon’da yeni bir listesi.

CHP’de Volkan Canalioğlu’nun kontenjan 1’e yerleşmesi PM kararı ise buna diyecek bir şey yok. Fakat bu karar böyle değil de, Canalioğlu’nun ısrarı ile değişmişse teşkilatlara büyük ayıp edilmiş demektir. Baksanıza 6 adayı bile tamamlayamadılar sırf bu kaos yüzünden. Canalioğlu’nun bu son hamlesi sayesinde CHP Trabzon’da MHP ve AK Parti’nin ekmeğine kaymak sürmeye devam edecek gibi görülüyor.

TRABZON SOKAKLARI KORKU SALIYOR

Trabzon sokaklarında saat 23.00’da size birileri saldırıyor, kavga ediyorsunuz, hastanelik olanlar var karakol kapılarında kalıyorsunuz. Tek suçunuz saat 23.00’da Trabzon meydanından geçiyor olmanız. Tek suçunuz arkanıza bile bakmadan Atatürk Alanı içinden yürüyor olmanız. İkinci bir olay, sabah saat 07.00. Komalık sarhoş bir vatandaş. Arabanın anahtar deliğini bulmakta zorlanıyor, yuvarlanarak aracına gidiyor. Biniyor. Duyarlı bir vatandaş ihbar ediyor. Plakasını ve istikametini söylüyor. Sarhoş sabahın 7’sinde binlerce öğrencinin ve vatandaşın okuluna işine gittiği saatte Trabzon trafiğine dalıyor. Duyarlı vatandaş ne olur ne olmaz deyip onu takip ediyor Üniversiteye kadar, oradan yukarı devam ediyor alkollü sürücü. Bir öğrenciyi altına alsa, bir evin camından içeri girse, ne olur. Evet bir gecede cereyan eden ucunda ölüm olan iki önemli hadise ve sonrasını sizlere aktardım. Kol kırılır yen içinde kalır, bizim şehrimizi neden böyle kötü gösteriyorsun diyorlar. Milletin canına kastediyorlar, daha kolu mu kaldı bu işin.