Trabzon yerel basını Türkiye’nin en güçlülerinden biri sözü TGC seçimlerinde bir kez daha tescillendi. 

Öyle bir makam ki, yönetimdeyken sorduğunuzda ‘Yapılacak iş değil uğraşılmaz’ diyenlerin seçimler yaklaştığında ‘Ne var ki, bizim başkan beceremedi ben beceririm’ dediği koltuk haline geldi. 

Bir başkan adayı ile sohbetimizde ‘Yahu mevcut başkan Turgut Özdemir bir önceki seçime girerken aday olacağını söyleyen bir gazeteciye ‘Ben bu dönem yapayım bir daha dönem sen yaparsın bende sana destek olurum’ demedi mi, bu adamın etrafından neden birleşmiyorsunuz’ dediğimde cevabı ‘Turgut Hoca bunu bana da dedi, birkaç kişiye de demiş’ ifadesini kullandı. 

Evet işin başladığı nokta, taa 3 sene öncesine dayanıyor. Tabi ki böyle bir söz vermek, böyle bir lütufta bulunmak kimsenin haddine değildir. 
Ama seçimlerde yaşananları hep birlikte gördük, gazeteciliğin sorunlarını, Trabzon basınını konuşmamız gerekirken, kalktık kehribanı, Can Dündarı bilmem kimi konuştuk. Neden!

Adliye önünde bir tiyatro oyunu düzenlenmiş te ondan. 

Neden TGC!

Sahada emek eden o kadar meslektaşa teşvik ödülü verememişte gitmiş ne olduğunu her kesimin bildiği gazeteciler cemiyeti ile camiası ile alakası olmayan birine ödül vermiş. Bunu kim akıl etmişse ona sadece yazıklar olsun diyorum ve sahada elindeki makineyle akşama, bilgisayarla, kamerayla gezen emekçi kardeşlerim gözünüze girsin diyorum. 

Gelelim seçim sonuçlarına, bağımsız bir isim olarak, her gelen adaya, her isteyen yönetim kurulu üyesine satırlarımızı açtık. Tarafsız kalmaya özen gösterdik.  Seçimin veya bu dönemin hakkı Yusuf Turgut’undur dedim ben her gelene, sorana, bir dönem yapmalı dedim. Ama sandık iradesi ne diyorsa odur kardeşim. Bunun lamı cimi yok. Hak hukuk meselesi değil sandık iradesidir kararı verecek olan. 

Seçim sonuçları açıklandığında, çiziksiz listelerde Yusuf Turgut’un başkan olduğunu öğrendim, sonrasında Tekin Atay’ın öne geçtiğini duyduğum da şaşırmadım. 
Çünkü Turgut’un listesinde tepki çekecek Yusuf Turgut’un iradesi dışında yerleştirilmiş  isimler vardı. 

Bu isimler gerek camiadan gerek genç jenerasyondan tepki alan isimlerdi. 

En nihayetinde seçimin kaderi ile Nedim Mollaveisoğlu oynadı. Eğer o istifa etmeseydi, bugün bu tür konuları tartışıyor olmazdık. Çok çok yazı tura ile seçerdik başkanı, ama Nedim bey çok ama çok büyük bir yanlış yaptı. İhanet, adam satmak, ekibini yarı yolda bırakmak. Ne derseniz deyin, Kabul edilebilir bir şey değil 

Çok yakışıksız, çok çirkin oldu bu hareket. Kim tarafından yaptırıldıysa da yaptıran kim ise de eğer bir gün ortaya çıkarsa yüzüne tükürülmesi gerekecek biridir Nedim
Mollaveisoğlu’nu istifa ettiren irade.

Yine aynı benzer fakat karşıt irade dün Yusuf Turgut’un listesindeki bir ismi gazetedeki kadrosuyla tehdit etmiş. Eğer doğru ise eden de ettiren de yine yüzüne tükürülecek kadar aşağılıktır benim gözümde. 

Ayıp ayıp, boylarınızdan utanın.  

Ne gerek var bir koltuk uğruna bu kadar iğrençleşmeye. Ne gerek var kendi istedikleriniz veya dşündükleriniz olayacak diye mide bulandırmaya. 

Birde Trabzon’a yön vereceksiniz, kalemleriniz ile. 

Bunu başka bir kulüp yapsa, dernek yapsa yerin dibine sokarsınız!

Artık daha fazla güldürmeyin kendinizi. 

Yeniden seçim kararı alın ve bu tartışmalara son verin. 

Rica ile minnet ile olmaz bu işler. 

Eğer gerçekten o koltuk hakkımızdı diyorsanız bugünden tezi yok yeniden seçim kararı alınmalı ve bu işin başına kendi iradesiyle, tam kadro bir yönetim gelmelidir. 
Korkusu olmayan seçim der, seçimden kaçan diğer yolları dener. 

HAFTANIN SİYASETÇİSİ 
Ahmet Davutoğlu: Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisi bir kenara beyfendiliğini taktir ettiğim bir insan. Ve bunu bana bir daha gösterdi, herkes Bülent Arınç gibi olmasını beklerken o yine ‘Ben Ahmet Hoca’yım’ dedi. Türkiye’de büyük bir krizin önünü kesti. Haftaya değil siyasi tarihe not düşülecek bir hamleydi. Ama ne yapsın hiç kurt kuzuya teslim edilir mi? Etmediler işte... 

HAFTANIN SÖZÜ
Eğer tartışır ve karşı çıkarsanız bazen bir zafer kazanabilirsiniz, fakat bu içi boş bir zafer olacaktır. Çünkü bu yolla asla karsızınızdakinin sempatisini kazanamazsınız.. 



HAFTANIN YANLIŞI 
Nedim Mollaveisoğlu
Nedim Mollaveisoğlu’nun TGC seçimlerinde istifa etmesi haftanın değil TGC tarihinin yanlışı olarak bir kenara not edilmelidir. 


HAFTANIN DOĞRUSU 
Yusuf Turgut 
Yusuf Turgut’un seçim sonrası yeniden seçim kararı alması alkışlanacak bir davranıştır ve herkes tarafından taktir edilmelidir. 

HAFTANIN İŞADAMI 
Ahmet Haşim Ekici
Saray Restaurant Zinciri ile büyük bir ivme yakalan Trabzonlu işadamı Ekici, bu kez yüzen restaurantlar zinciri için harekete geçti ve bölgenin ilk yüzen restorantını Trabzon’a demirledi.