Spor Toto Süper Lig'in 17.haftasında  Trabzonspor evinde Kayserispor'u ağırladı. Ara tatil öncesinde ki son maçı evinde oynayan bordo-mavililer 2. yarıda uçuşa geçerek 6-2 gibi  farklı bir skorla 3 puanı hanesine yazdırdı.

İlk yarıya baktığımda;

Gerek topla oynama gerekse isabetli şutlarda Trabzonspor'un üstünlüğü öne geçti.  Maça hızlı başlayan ev sahibi Sorloth'la birlikte 7. dakikada ilk golünü attı. Trabzonspor’un yakalandığı anlar var. 1-0 önde iken Denizlispor'dan yediği gol gibi, savunmasında sıkıntı yaşayan Trabzonspor bu açta da kalesinde 1 gol gördü.

Maçı daha fazla ciddiye alan, daha çok gol bulmak isteyen bir Trabzonspor izledik. Nwakaeme'nin 37. dakikasındaki golüne bakarsak, iki isabetli şutun birini gole çeviren bir oyuncu oldu.  Gole gitmeye çalısan bir takım görüntüsünde olan bordo-maviler için daha fazlasını atabilirdi diyorum. 2-1'lik skorun Trabzonspor'u tatmin edeceğini düşünmüyorum.

Hücum konusunda sıkıntı yaşamayan ev sahibinin ,defans konusundaki hataları golü kalelerinde görmelerine  neden oluyor. Nwakaeme içeride oynadığı için defansa kesinlikle katkı sağlayamıyor. Sosa ve Abdülkadir işin ofansif yönünüyle ilgilendiğinde, Kayserispor'un gençleri hızla atağa çıktığında Trabzonspor'un eli kilitleniyor ve rakibin golle buluşması karşısında çaresiz kalıyor. Futbolu tekn yönlü oynandığında rakibinizden yiyeceğiniz gol kaçınılmaz oluyor.

Trabzonspor'un her maçında olduğu gibi bu maçta da  sorunu, rakibin kalesine gelişini zorlaştıramamak.

İkinci yarıyı değerlendirdiğimde;

İkinci yarıya da hızlı başlayan taraf bordo-mavililerdi. İkinci yarının 2. dakikasında  atağa çıkan Trabzonspor, Sturridge'nin golüyle 3-1 öne geçince Kayserispor'un özgüveninde zedelenme, Karadeniz ekibinde ise daha fazla atak isteği uyandırdı. Takımın 4. golü de penaltıdan Sturridge ile geldi.

71. dakika Abdülkadir'le gelen 5. gole, Kayserispor'dan 82. dakıkada Kravets ile cevap verdi.

Sosa  ve Sorloth maçın en iyileriydi. Savunmaya çözüm bulamayan Ünal hoca, bu maçta da çaresiz kaldı. Bu maçta ve evinde oynadığı çoğu maçta baskı yediğinde gol yiyerek tamamladı. Her ne kadar kazansa da bu gol yeme alışkanlığıyla şampiyonluğa giden yolun tehlikeli olacağını düşünüyorum. Savunmaya acil önleme ihtiyaç var. Yalnızca ofansif oynamayla maç kazanmaya alışmamalı.  Trabzonspor'un bir buçuk yıldır en büyük sıkıntısı, top rakipteyken ön alan baskısı yapamamak, rakibi orta sahada karşılayamamak ve kademelerde yerleşim hatası yapmak. Bunun önüne geçilmediği takdirde ikinci dönemde bordo-mavililerin zorlanacağını düşünüyorum

İkinci yarının atağa çıkan, daha çok isteyen ve ofansif yönünü sergileyen Trabzonspor uzatmalarda Sörrloth'un perdeyi kapatmasıyla birlikte maçı 6-2 kazanarak puan cetveline 3 puanı daha ekledi.

Alınan bu skorla birlikte Trabzonspor 32 puanla 3. sırada yer aldı.