Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde dün meydana gelen doğal afetin ardından bugün yaralar sarılmaya devam ediyor.

Suyun ilçe merkezinden çekilmesinin ardından şehir adeta çamurla kaplandı. 600’e yakın iş yerinin zarar gördüğü sel felaketinde ilçe merkezinin yüksek kesimlerinde suya kapılan 2 kişi hayatını kaybetti.

Son 5 yılın  en büyük sel felaketi olarak Trabzon’un tarihine geçen Beşikdüzü’nde ki doğal afet sonrası temizleme çalışmaları sürüyor.

İlçede hayat çekilen suyun ardından ortaya çıkan çamur tabakası nedeniyle kısmen durmuş durumda olduğu görüldü. İlçede okullar 1 gün süreliğine tatil edildiği açıklandı.
Selin ilçede elektrik trafolarına verdiği zarar nedeniyle elektrik kesintisi bugün de devam ederken  büyük ölçüde su sorununun yaşandığı ifade edildi.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi temizleme çalışması ve gıda yardımı için tüm imkanlarını ilçeye sevk ettiği öğrenildi

Aşırı yağış sonrası meydana gelen selin neden bu kadar büyük zararlara yol açtığını ise Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu şu sözlerle anlattı;
‘Yağmurun bereketini biz yaşayamıyoruz yağmur felaket getiriyor. Yol yapılıyor şehir merkezinden 1 metre yüksekte. Bizim şehirden iki metre bir kot farkımız var. Bu kot farkından dolayı Karadeniz sahil yolu baraj yapıyor önümüzde. Ve akan sular denize ulaşamıyor’’