Trabzon Büyükşehir Belediyesi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz’ın, Ortahisar Belediyesi tarafından Kent Lokantası önünde düzenlenen iftar programına Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin müdahale ettiği yönündeki iddialarına yanıt verdi. Büyükşehir Belediyesi, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğunu belirterek konuyla ilgili açıklama yaptı.
Açıklamada, Ortahisar Belediyesi’nin Kent Lokantası önüne yerleştirdiği masa ve sandalyelerle ilgili herhangi bir sorun yaşanmadığı, ancak eski belediye binası arkası ve İskenderpaşa Camii’nin yanındaki yol üzerine masa ve sandalye konulmasının uygun olmadığı gerekçesiyle ilçe belediyesine bildirimde bulunulduğu ifade edildi. Bu durumun, yaya trafiği ve çevredeki esnaftan gelen şikayetler dikkate alınarak değerlendirildiği vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Ortahisar Belediyesi’ne Kent Lokantası önüne sığmayan 10-15 masa için alternatif bir alan tahsis edildiğini ve bu süreçte herhangi bir engelleme girişiminde bulunulmadığını belirtti.
Açıklamada ayrıca, iki belediye arasında bu konuda bir sorun yaşanmadığı, ancak CHP Ortahisar İlçe Başkanı Haluk Batmaz’ın konuyu siyasi bir malzeme haline getirme çabasında olduğu ifade edilerek, Ramazan ayının manevi atmosferine uygun bir şekilde, halkın huzurunu önceleyen bir yönetim anlayışıyla çalışmaların devam edeceği vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi, iftar organizasyonu üzerinden siyasi çıkar elde etmeye yönelik girişimlerin halkın takdirine bırakıldığını belirterek, kamuoyunun asılsız iddialara itibar etmemesi gerektiğini ifade etti. Açıklamanın sonunda, tüm vatandaşlara hayırlı Ramazanlar dileğinde bulunuldu.