Bilenler bilir, bilmeyenler için yazmakta fayda var.

Bülent Ulusoy, Selçuk Aydın, Busenaz Sürmeneli gibi adını dünya boks tarihine altın harflerle yazdırmış birçok Trabzonlu değerin yetiştiği kamu tekelindeki spor tesisinin ismidir Trabzon Cemal Kamacı Spor Merkezi.

Faaliyetlerini;

Adlarını sıraladığımız bu gibi şampiyonlarla taçlandıran bahse konu merkezde… Yine karate, taekwondo, kick box, vücut geliştirme misali branşlarda dereceler kazanmak suretiyle göğsümüzü kabartmış hayli sporcumuz ter dökmüştür.

Anlayacağınız, olimpiyatlara kadar uzanan sayısız başarıya zemin oluşturan Cemal Kamacı Spor Merkezi için Trabzon şehrinin sporcu fabrikası demek mümkün.

Peki.

Trabzon insanına sporu sevdirmenin ötesinde, bu şehre sağlıklı bireyler kazandırmak hedefiyle 1998 yılında kurdelesi kesilen tesis şimdilerde nasıl?

İşte bugün… Bu soruyu, milli cevherlerimiz olarak nitelendirdiğimiz şampiyonlarımıza saygı ve sarf ettikleri efora destek meramıyla cevaplamak isteriz.

Öncelikle.

Lafı sağa sola çarpmadan, aleni olarak ifade etmekte fayda var ki;

Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde bulunan Cemal Kamacı Spor Merkezi, sözünü ettiğimiz o eski şaşalı günlerini mumla aramakta.

Zira pandeminin ilk dönemlerinde tedbir amaçlı getirilen kısıtlamalar çerçevesinde, faaliyetlerine zorunlu olarak ara verilen ve sonrasında fiziki yıpranma gerekçesiyle yetkili makamlarca halka kapatılarak yalnızca belediye spor kulübündeki bi’ kaç branşa açılan spor salonu, adım adım metruk bir yapıya dönüşmekte.

Bakımsızlığın getirisi olarak çürümeye yüz tutmuş tesiste yaşanan bu içler acısı halin en yürek burkucu yanı ise…

Kaderiyle baş başa bırakılan Cemal Kamacı Spor Merkezi’nin, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’yla aynı binada yer alması…

Şimdi efendiler.

Gönüllerden olmadığı gibi gözlerden de ırak olmadığına şahitlik ettiğimiz bu anlamlı tesis için ilgililere sormak gerek:

Madem Cemal Kamacı Spor Merkezi’ne fiziki yetersizlik savıyla spor yapılamaz teşhisi koyulup koca tesis halka kapatıldı…

O halde, başta milli takımda ter döken sporcularımız olmak üzere, belediye spor kulübü sporcularının böyle bir ortamda antrenman yapması ne kadar doğru?

Belirtmekte fayda var ki amacımız ne birilerini övmek ne de yermek lakin… Artık, bahse konu binada yapılması elzem olan tadilat/iyileştirme çalışmalarıyla birlikte Trabzon Cemal Kamacı Spor Merkezi’ndeki bu hal ahvalin bir an önce bertaraf edilmesi gerekir.

Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Murat Zorluoğlu’nun kent ve kent insanı sağlığına yönelik hassasiyetlerini, öncülük ettiği birçok sosyal çalışmanın paralelinde, Beşirli Mahallesi’nde hayata geçirmeyi planladığı sosyal tesis ve spor kompleksinden biliyoruz.

Bundan mütevellit.

Bütün umutlar, kendisinin bu hassas mevzuya duyarsız kalmayacağı yönündedir.

Nitekim Trabzon halkıyla birlikte yeteneği tescillenmiş onca şampiyon sporcu, kendilerine sunulan hâlihazırdaki bu imkânlardan çok daha fazlasını zaten hak ediyor.

Saygıyla kalın