Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atila Ataman, Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta ile yarışmaya katkıda bulunan,  eserleri ödül alan veya sergilemeye değer görülen fotoğraf sanatçıları katıldı. 

Törende konuşan Başkan Vekili Atila Ataman, “Trabzon’un ne kadar değerli olduğunu her fırsatta anlatmaya çalışıyoruz. Bu şehirde yaşama sebeplerini biraz daha arttırıp, gurbete olan ilgiyi sılaya çevirecek iş ve işlemlerle iştigal ediyoruz. Şehrin her yeri şantiye havasında. Yapılan işler bir inşaat değer estetik gayeyle yapılan işler. Bu şehir bunları fazlasıyla hak ediyor. 
4 ayaklı düzenlenen bu maratonun 41.’si yapılmış. Aslında burada işi en zor olan jüri. Çünkü kısa sürede fotoğrafları görünce hangisine 1.‘ilk, 2.‘ilk verildiğini anlamak zor. Hepsi birbirinden güzel” dedi. 

KATKIDA BULANANLARA PLAKET VERİLDİ
Konuşmaların ardından Maraton’a katkıları bulunanlara ödülleri verildi. 
Katkıda bulunan; Ali Osman Ulusoy Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hülya Ulusoy’a, TTB Başkanı Eyüp Ergan’a (Vekaleten Murat Taşkın) Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, Arsin OSB Erkut Çelebi, Spor Toto Teşkilat Başkanı Bünyamin Bozgeyik (Vekaleten Gençlik ve Spor İl Müdürü Birdal Öztürk) Trabzon ASKF Başkanı Cahit Erdem ve çok sayıda kuruma plaket verildi. 
Törende daha sonra ise sergilemeye değer görülen eserlerin sahiplerine plaket verildi. 
Törenin son bölümünde ise yarışmada dereceye girenlere ödülleri verildi! 

Bu yıl 21 Şubat Pazar günü koşulan maratonda çekilen fotoğraflar arasından yapılan değerlendirmede, birinciliği İbrahim Aysundu, ikinciliği Metin İnan, üçüncülüğü Ali Mermertaş kazandı. Drone kategorisi ödülüne ise Sema Mermertaş'a ait eserler layık görüldü.
Jüri tarafından yapılan 4 aşamalı değerlendirmenin ardından toplam 41 eserin sergilenmeye değer görüldüğü, sergi, ödül töreni ve almanak tanıtımının ise ileri bir tarihte gerçekleştirileceği belirtildi.
Yarışmada birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye 2 bin, drone kategorisi için 3 bin, albümde yer alan diğer eserlerin sahiplerine ise 300'er lira ödül verileceği kaydedildi.