Çin’den başlayarak tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüse karşı Türkiye’de de bir dizi önlemler alınmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeyle vatandaşların bir arada toplanabileceği bazı işyerlerinin faaliyetlerine geçici süreliğine ara verilirken özellikle yapılan uyaralarda mümkün olduğunca evde kalınması tavsiye ediliyor.
Özellikle risk grubunda yer alan yaşlı kişilerin evde kalması yönünde yapılan ciddi uyarılara Trabzon’da ki vatandaşların çok da itibar etmediği görülüyor.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi de, yaşanan bu durum karşısında Meydan Bölgesinde ki banklara, “Hayde eve” başlığı ile Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu imzasıyla “Oturulacak en güzel yer evimizdir. Bu süreci atlattıktan sonra buralarda oturup hep birlikte çay içeceğiz” yazılı pankartlar astı.
Ancak pankartların yer aldığı banklarda, özellikle risk grubunda yer alan bir çok yaşlı insanın arkadaşlarıyla beraber oturarak sohbet ettikleri görüldü.
Bu duruma neden ise Türkiye’nin bir çok yerinde uygulamaya konulan Belediye Otobüslerinden 65 yaş üstü vatandaşların ücretsiz yararlanması gösteriliyor. Bilindiği gibi Trabzon’un bir çok ilçesinden 65 yaş üstü vatandaşlar belediye otobüsleri ile Trabzon Meydana gelerek buralarda zaman geçirip ardından yine otobüslerle geri dönüyor. Yaşanan süreç bitene kadar bu kişilerinde otobüslerden ücretsiz faydalanmasının önüne geçilmesi gerektiğinin altı çizildi.