Trabzon’un Ortahisar İlçesi’nde yerel işletmelerin kendi çabaları ile bulundukları sokaklarda yaptıkları güzellik çalışmaları dikkat çekiyor.

Geleneği ilk olarak başlatan Müezzin Sokak’taki baba yadigarı evi baştan sona elden geçirerek muazzam bir hale getiren Yıldırım Kardeşler oldu.

Onlar el atmadan önce Müezzin Sokak şehrin belkide en korkulu sokakları arasında idi.

İngiltere’den gelen Yıldırım kardeşlerden Adem Yıldırım,  ağabeyi Abdülbaki ile birlikte önce baba evlerini ardından bulundukları sokakları rengarenk motiflerle, süslerle, güzel sözlerle şemsiyelerle süsleyerek, şehrin en renkli sokağı haline getirdi.

Hatta Ortahisar Belediyesi’de bu güzel hizmeti ödüllendirerek katkılarından ötürü işletme sahiplerine teşekkür etti.

Ardından mekanı devralan Abdülbaki Yıldırım, sokağı daha da güzelleştirerek şimdilerde yerli ve yabancı turistlerin uğrak yeri haline getirdi.
Abdülkadir Yıldırım, büyük ilgi gösterdiği sokakta farklı ikinci bir binayı baştan sona elden geçirerek yine renkli bir işletme haline getirip ismine de Nazarlık Kafe koydu. Müezzin Sokak, Renkli Kafe ve Nazarlık Kafe ile Trabzon’un en renkli iki işletmesi.

Bu iki işletme ve sokağın güzelliği tarihi evlerin yeniden canlandırılması çevre esnafı tarafından da taktirle karşılandı.
Yıldırım kardeşlere şehre kattıkları bu güzelliklerden ötürü çok sayıda kurum ve kişiden teşekkür yağdı.

KEŞKE SOKAKLARI BOYDAN BOYA RENGARENK YAPSAK

Abdülbaki Yıldırım, “Kendi emeğimizle, girilmeye korkulan geçmekten imtina edilen bu sokakları güzelleştirdik. Halkımız da müşterilerimiz de yoğun ilgi gösterdi veb bize yaptığımız işin ne kadar güzel ve özel olduğunu gösterdi.
Ben Türkiye’nin birçok ilini dünyanın bir çok ülkesini gezmiş biri olarak, kendi bakış açım ile kardeşim Adem Yıldırım’ın da yoğun çabaları ile böylesine güzel özel bir yer ortaya çıkardık. Trabzon gerçekten ara sokaklarında tarih yatan, kültür kokan bir şehir. Bu manada bizler eski çürümüş, dökülmüş evleri elden geçirip sokaklarla bütünleştirerek gücümüz yettiğince herkesin hayrdan kaldığı mekanlar haline getirdik.
Keşke bu sokakları boydan boya yerel yönetenlerimizle iş birliği halinde rengarenk yaptık güzelleştirsek, bu manada bizim fikrimiz emeğimiz yardımcımız istenirse her zaman şehrimize katkı vermeye hazırız, yeter ki Trabzonumuza bir faydamız olsun’ dedi.

NEMLİOĞLU AKARET SOKAK

Büyük ilgi gören bu işletmenin süsleme tarzı çevre esnafında dikkatini çekti, bu kez Nemlioğlu Akaret Çıkmaz Sokak’taki işletmeler, şemsiyeler, renkli masa takımları, can simitleri ve çiçeklerle bulundukları sokağı farklı bir boyut kazandırdı. Asyam Kafe ve Çarşı Kafe’de Nemlioğlu Akaret Sokağı güzelleştiren iki işletme olarak dikkat çekmeye başladı.

POSTANE SOKAKTA YEŞİLÇAM RÜZGARI

Trabzon’un meşhur Postanesi arkasında kalan kısımda da bir çay evi süsleme geleceğine farklı bir bakış açısı getirdi.
Yeşilçam Çayevi tarafından Postane Sokak, duvarlara, elektrik trafolarına hatta şirketin aracına bile geçmişin Yeşilçam ünlülerini resmederek, Adil’e Naşit’i, Sadri Alışık’ı, Kadir İnanır’ı, Türkan Şoray ve o günlerin ünlü isimlerini çevreye resmederek dikkat çekmeyi başardı.