Çin’de baylaşarak tüm dünyada 5 milyondan fazla kişiye bulaşan Koronavirüs nedeniyle bayramlaşma alışkanlıkları da değişti. Vatandaşlar mecburen bir birlerine temas etmeden bayramlaşırken yaşlılar da bu duruma alışmakta zorlanınca ortaya gülümseten anlar çıkıyor. 

Çin’den başlayarak tüm dünyada 5 Milyondan fazla kişiye bulaşan Koronavirüsün yayılımını engellemek için Türkiye’de de Ramazan Bayramında 4 günlük Sokağa Çıkma Yasağı ilan edildi.
İlk defa uygulanan bu yöndeme alışmakta en çok zorlanan kesim ise yaşlılar.
Gençler bayramın ilk günü bir birleriyle telefon ve internet üzerinden bayramlaşırken yaşlılar ise dün Sokağa Çıkma Serbestesi sayesinde bir birleriyle yüz yüze bayramlaşabildi.
Ancak bir birlerine temas etmemesi gerektiğinin farkında olan yaşlılar bazen bu durumu unutarak ortaya gülümseten görüntülerin çıkmasına da neden oluyor.
Bu anlardan biri de Trabzon’un Çarşıbaşı İlçesinde yaşandı. Trabzon Çarşıbaşı’dan Hacı Hasan Baş, 65 yaş üzeri sokağa çıkma serbesti olduğu anda arkadaşı Temel Kurt’u görmek istedi. Hazırlanıp dışarı çıktığı anda yağmurdan dolayı geri döndü. Torunu Osman Baş’ın, “dede hayırdır nerden geliyorsun?” diye sorunca, “Oğlum Temel agayı görmek istedim yağmurdan gidemedim” dedi. Torunu da hemen dedesini alıp arkadaşı Temel Kurta götürdü.
Buluşma anında ise bu görüntüler ortaya çıktı.