TGC Başkanı Ersen Küçük ve Yönetim Kurulu üyeleri ile basın çalışanlarının karşıladığı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu, ardından Trabzon medyasının 10 Ocak Dünya Çalışan Gazeteciler Gününü kutladı. 

Ziyarette konuşan Başkan Zorluoğlu, “Bayram sabahı gibi geldi. Bizler Ramazan ve Kurban bayramlarında bir araya geliriz. Bugün gazetecilerin de bayramı sayılır. Allah nice güzel seneler nasip eylesin. Memleketimiz için, güzel hayırlı işler nasip eylesin. Ben birçok şehirde çalıştım. Trabzon yerel medya anlamında öncü olmuş bir şehir. Çok kadim bir geçmişi var. Gazetelere, internet haber sayfaları gibi yeni kanallar dahil oldu. Trabzon bu noktada öncü. Trabzon en çok takip edilen medya kuruluşlarının olduğu bir il. Bundan büyük memnuniyet duyuyoruz. Yerel medyanın gücü, o şehrin gücü haline geliyor. Biz bundan çok faydalandık. Burada yerel medyada çıkan haberler Ankara’da da takip ediliyor. Burada dile getirdiğiniz hususlar, Ankara’da da yankı buluyor. Ankara’da şehrin meselelerini konuştuğumuzda yerel medyanın gücünü arkamızda hissettik. 

Bizim yaptığımız çalışmalarda basın medya yol gösterdi. Zaman zaman eleştirdiniz haklı olarak. Bizde bu eleştirilerden payımızı alarak, yolumuza devam ediyoruz. Yaklaşık 3 yıllık sürede, Trabzon’da yerel basın kuruluşları ile Büyükşehir Belediyesi arasında kurulan ilişkiler takdire şayandır. Çok iyi bir ilişki içindeyiz” dedi. 

Medya kuruluşlarının yaşadığı problemlere dikkat çeken TGC Başkanı Küçük, Zorluoğlu’na desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Küçük, ayrıca basın kuruluşlarının pandemi döneminde de bir çok sorunlar yaşadığına dikkat çekerek, kuruluşların sorunlar noktasında yardımcı olunmasını istedi. 

Ziyarette daha sonra Başkan Murat Zorluoğlu, basın mensuplarının sorularını yanıtladı: 

MARAŞ CADDESİNİN KAPANMASI

Maraş Caddesinin kapatacağımız kısmı hariç tamamlanmış oluyor. Yoğun şekilde çalışıyoruz. Bir dahaki seneye kalmaz. Onu bu sene makul sürede tamamlarız. Çok uzun işi yok. Kapatılacağı için başladığından itibaren 2 - 2,5 ayda tamamlanır. Buranın kapatılması için bazı yerlerin tamamlanması lazım. Burayı tamamen bitirmeden, Gazipaşa’yı çift yön açacak düzenlemeyi yapmadan Maraş Caddesini kapatırsanız meydan felç olur. İmperial’in önünde, Gazipaşa Caddesinde çalışmalar devam ediyor. Biz hedefimiz Şubat ayı başı gibi, Maraş Caddesinin 400 metrelik kısmını kapatıp orada ki çalışmaya başlamak. Oranın projesi hazır. O manada esnaf arkadaşlarımızın tedirgin olmasına gerek yok. Başladığından itibaren 2 - 3 ay içinde tamamlanır… 

MEYDAN, ARAÇLAR İÇİN DEĞİL YAYALAR İÇİN… 

Meydan bölgesinde yeni hattan su verildi. Suların basıncı ile ilgili hiç bir sıkıntı yok. Beşirli bölgesi aynı şekilde. Kalkınma bölgesinde yeni su verdik. Hiç bir sıkıntı yok kaldırımları her yerde genişlettik. Özellikle insanlar kullansın. Meydan’ı araçlar için değil de yayalar için daha cazip hale getirmek istiyoruz. 

YENİ OTOPARK TEST EDİLDİ ÇALIŞIYOR

Yeni otopark bitti ve çalışıyor. Test anlamında sorun yok. 

KARAGÖZ MEYDANINA YERALTI OTOPARK

Karagöz Meydanında otopark olarak kulanıyoruz. Karagöz meydanında yer altında otopark yapıp onun üstünü meydan, çarşı gibi şehrin hizmetine sunmak istiyoruz.

Orayla ilgili bir kaç yatırımcı ile görüştük.

Orayla ilgili projeyi başlatmak istiyoruz. 

KALDIRIMLARDAKİ APARATLAR DEĞİŞECEK

Onlar kaldırım kenarı aparatı, araçlar kaldırıma çıkmadın diye koyduğumuz aparatları kaldırım daha görünür olanlarından koyacağız. 

İNSANLARIMIZIN YOĞUN OLDUĞU YERDE ÇALIŞMALAR TAMAMLANIYOR

Yeni hattı getiriyoruz. İnsanlar zannediyor ki hat geçti tamam yeter. Her geçen hafta, her caddede yatay olarak binalara su veriyoruz. Ondan sonra bunları test ediyoruz. Bu bir süreç. Bizim en büyük kazanımız, insanlarımızın yoğun olarak bulunduğu bölgelerde çalışmaları tamamlamız oldu. 

KAYIP KAÇAK YÜZDE 20’LERE DÜŞECEK

Kayıp kaçağı yüzde 40’a düşürdük.  Trabzon’da ki kayıp kaçak oranının, kaçak kısmı değil kayıp kısmı daha fazla. Kayıp kısmının fazla olmasının nedeni hatların eski olmasından dolayı, Bu hatlar yenilendiğinde Türkiye ortalaması yüzde 20’ler seviyesine düşer. O da bize maliyet olarak çok faydası olacak. 

AKOLUK’TA ARITMA TESİSİ VE YENİ İSHALE HATTI

Akoluk’u gideniniz vardır. Orada büyük içme suyu arıtma tesisi yapıyoruz. Hakikaten Esiroğlu’ndan sonra ikinci bir atık su arıtma tesisi. Bu şehre esas suyu getiren ana ishale hatlarını da yeniliyoruz. Alternatif ishale hattı bitmek üzere. Buranın ishale hattı da eski. Şehir içi şebekeler dışında barajdan suyu getiren çok büyük borular. Onlar patladığında 3 - 4 gün sıkıntı yaşanan anlar oldu. Onlar da eskidi. Akoluk’ta ki arıtma tamamladığımızda 2 tane ana ishale hattımız olacak. Bizim Esiroğlu’ndaki atık su arıtma tesisinden gelen su 90 metre kota kadar cazibeyle veriliyordu. Akoluk ile birikte 200 koduna kadar cazibeyle su vereceğiz. Bu çok daha az elektrik harcayacağımız anlamına geliyor. Bizim elektrik maliyetleri çok yüksek. Önümüzdeki yıl ortalarında hem şebeke, hem ishale hattıyla birlikte şehir merkezi belki de 50 yıl daha sorun yaşamayacak. 

SOSYAL YARDIMLAR 5 BİN KİŞİYE YÜKSELTİLDİ

Geldikten sonra Sosyal Yardımlar Daire Başkanlığı kurduk. Kurumsal anlamında hizmet edecek, sosyal hizmetler, daire başkanlığı kurduk. Ayrı bir bütçesi var artık. Bu sene de 2022 yılında bütçesini geçen yıla göre 2 kat arttırdık. İlave yedek ödeneklerle onu desteklemeye devam edeceğiz. 61 kart uygulaması yapıyoruz. Onlarda gidip alışveriş yapıyor. Bu kartlarla biz geldiğimizde belli marketlerden alışveriş yapılıyordu. Şimdi bütün marketlerde normal kredi kartı gibi geçerli hale geldi. Biz kart verdiğimiz kişi sayısını 2 kat arttırdık. 5 bine yükselttik. Bunu bu sene biraz daha yükselteceğiz. Böyleyece bir çok ihtiyaç duyan insanımıza ulaşacağız. Doğalgaz anlamında da bu karta yüklenebiliyorsa yapacağız, yoksa başka yollar arıyoruz.  Biz aynı zamanda bir çok aileye başka dokunuşlarda yapıyoruz. Evde bakım hizmetleri veriyoruz. Temizlik hizmeti, sıcak yemek hizmeti veriyoruz. 
Ramazan ayında bu sıcak yemeği çok daha geniş kitlelere ulaştıracak adımlarımız devam ediyor. 

DEĞİRMENDERE’DE YAPILAN OTOGAR BİNASI

Bizim o yaptığımız binaya bir şey olursa Çömlekçi’ye kadar bina kalmaz. O kadar iddialı söylüyorum. Trabzon Güney’den ve doğudan girişi, vitrini olan bölgeyi el birliği dönüştürelim. Orası hakikaten yeni bir cazibe merkezi olsun.