61SAAT HABER SERVİSİ - TRABZON’da polisler YKS’ye girmek isteyen ancak nüfus cüzdanında eksiklik olan öğrenciye yardım etti. Motosikletle Nüfus Müdürlüğüne götürülen, burada fotoğraf çektirilip geçici kimlik belgesi alınan genç kız, sınava sadece 1 dakika kala yetişebildi. Zamana karşı yapılan yarışta, öğrenci sorunsuz olarak sınava girebildi. 

Trabzon’da polisler Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına (YKS) geç kalan veya evraklarında eksiklik olan öğrencilerin imdadına yetişti.  Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik tarafından  bizzat verilen talimatlar doğrultusunda Trabzon’da görevli polisler YKS'ye geç kalan veya evraklarında eksiklik olan bir çok öğrenciye yardım etti. 

Zamana karşı yarışan polislerin bu çabasını gören bir çok velide polisleri hem tebrik etti, hem de alkışladı. 

Polislerin yardım ettiği öğrencilerden biri de sabah 09:30 sıralarında KTÜ Makine Mühendisliği Bölünüde sınava girecek bir kız öğrenci oldu.

Sınava gireceği sırada nüfus cüzdanında fotoğrafının olmadığı fark edilen öğrenciye, bölgede görevli Yunus Polisleri yardımcı oldu. Polisler gerekli güvenlik önlemlerini alarak motosikletin arka kısmına bindirdikleri öğrenciyi acilen Trabzon Nüfus Müdürlüğüne götürdü. Burada fotoğraf çektirilip, İl Nüfus Müdürlüğünden geçici kimlik belgesi çıkarılan öğrenci, yeniden motosikletin arkasına bindirilerek sınava gireceği KTÜ Makine Mühendisliği Bölümüne getirildi. 

Zamana karşı yapılan yarışta polisler ve öğrenci koşarak fakülteye girerken sınava sadece 1 dakika kala saat 09:59’da salona yetişebildi. Genç kızın sınava sorunsuz bir şekilde girdiği öğrenildi. 

Trabzon Emniyet Müdürü Orhan Çevik’in verdiği talimatlar doğrultusunda Trabzon’da 2 günde YKS'ye geç kalan veya farklı sebeplerle sınava girmelerinde engel olan öğrencilere yardım edildiği ve bu şekilde çok sayıda öğrencinin sınava  sorunsuz girmelerinin sağlandığı belirtildi.