61SAAT HABER SERVİSİ - Okul yapıldıktan sonra atölye eksikliğini fark eden 2 öğretmen Kahraman Yılmaz ve Mehmet Ali Bekircan, öğrencileri ile birlikte taşın altına elini koyarak okula atölye kazandırmak için harekete geçti. 

Okulun hemen arkasında yer alan 600 metre karelik boş alanda 5 atölye yapımına kendileri başlayan öğretmenler bu yıl sonunda atölyeleri bitirmeyi hedefliyor. 

Öğrencileri için atölye yapımında görev alan öğretmenlerden Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Bölüm Şefi Kahraman Yılmaz "Çocukların eğitim öğretim görmesi için gerekli olan atölye ortamını oluşturmaya çalışıyoruz.  Kendi göbeğimizi kendimiz keselim dedik. Bu işe koyulduk. İnşallah yapıp başarmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı. 

OKULA KATKI İÇİN YAPIYORLAR

 Okullarına katkı için atölye yapımına girdiklerini ifade eden Yılmaz, "Hem okulumuza katkı, hem de çocukların eğitim ortamını oluşturmak için bu işe girdik. Bazen boya işlerini, kaporta işlerini bile yağmurun altında yapmak zorunda kalıyorlar. Böyle bir şeyi yapmayı kendimize vazife edindik” dedi. 

Yılmaz, alanda 5 atölye yapacaklarını ifade ederek, "Temel İmalat, Elektro Mekanik, Hareket Kontrol Sistemleri, Oto boya ve Oto Kaporta olmak üzere 5 Atölye olacak” diye konuştu. 

1 YILDA TÜMÜ TAMAMLANACAK

 Atölye yapımında görev alan diğer öğretmen Otomotiv Gövde Teknolojileri Alan Şefi Mehmet Ali Bekircan ise, "Elimizden geldiğince hızlı bir şekilde atölyeleri tamamlamaya çalışıyoruz. Yeni binamız yapıldı ama atölye alanımız yoktu. Teknik eğitimde uygulama zorunludur. Olmazsa olmazdır. 

Baktık atölye yapımı biraz uzayacak. Bizde çevresel imkanlarla ve kendi çabamızla bir an önce yapmaya çalıştık. Bu aşamaya getirdik. İnşallah 1 yıl içinde tümünü tamamlayacağız” dedi.