Çin’de başlayarak Türkiye dahil tüm dünyaya yayılan Koronavirüs vakalarının giderek artması sonrası insanlar ‘Evde kal’ çağrılarına da uymaya başladı. Trabzon’da da Pazar günü öğlen saatlerine gelmesi ve havanın güneşli olmasına rağmen şehir merkezinde insan yoğunluğunun büyük bir şekilde azaldığı görüldü.
Trabzon’da normal şartlarda günün her vaktinde büyük bir insan yoğunluğunun bulunduğu Meydan Parkı, Maraş Caddesi, Uzunsokak, Gazipaşa ve Kunduracılar caddesinde insan yoğunluğu neredeyse yok denecek kadar düşerken, sokağa çıkan gençlerde boş caddelerde top oynarken kameralara yansıdı.
Hatırlanacağı üzere Koronavirüs vakaları Türkiye’de de her geçen gün giderek artıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün akşam paylaştığı son rakamda vaka sayısının 947’ye, ölü sayısının ise 21’e çıktığını açıklamıştı.
Virüsün bulaştığı kişi sayısının her geçen gün artması sonrasında İçişleri Bakanlığı bir çok tedbirler almış ve insanları toplu halde bulunabileceği bir çok işletme veya oturma alanları kapatılmıştı.