Milyonlarca çalışanın beklediği asgari ücret zammı açıklandı. 61saat olarak asgari ücret zammı sonrası işçilerin ve iş verenlerin görüşlerini aldık.

61SAAT HABER SERVİSİ - Samet EMİRZEOĞLU - Çağrı AKTAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "2022 yılında uygulanacak asgari ücret en az 4 bin 250 lira olacak. Asgari ücret artışı yüzde 50 seviyesinde gerçekleşmiştir" açıklamasını yaparak milyonlarca asgari ücretli çalışanın beklediği haberi verdi.

Trabzon’da 61saat mikrofonuna görüşlerini belirten birçok vatandaş asgari ücret zammından memnun olduğunu ifade ederken alım gücünün azalması nedeniyle tedirginliklerini belirtti.

‘’KAZALIM VE VERELİM’’

Asgari ücret ile çalışanlar için iyi bir zam geldiğini ifade eden bir iş yeri sahibi yaptığı açıklamada ‘’Asgari ücrete gelen zam yaşam şartları için iyi bir seviyeye geldi fakat bir iş verenler olarak kazanalım ki maaş verelim. Artık kendim çalışmaya başlayacağım o seviyeye geldik’’ ifadelerini kullandı.

‘’ALIM GÜCÜ AZALDI’’

Asgari ücret zammı sonrası mutlu olduğunu ifade eden bir çalışan ‘’Zam iyi oldu ama diğer zamların durması gerekiyor aksi durumda bir şey ifade etmez. Dolar hızla artıyor ve alım gücü azalıyor. Bu durumda 2-3 ay sonrasında ciddi sorunlar yaşarız’’ dedi.

‘’OĞLUMU İŞTEN ÇIKARMASINLAR’’

Asgari ücret için sevinçli olduğunu ve oğlunu asgari ücret zammı için tebrik ettiğini belirten bir vatandaş ‘’Ben çalışamıyorum. Sadece oğlum çalışıyor. Zam güzel ama inşallah oğlumu işten çıkarmazlar. Buradan patronuna sesleniyorum. Oğlum çalışkandır onu işten çıkarmayın’’ ifadelelerini kullandı.

‘’İNADINA ZAM YOK’’

Her şeye zam gelmesine rağmen iş yerinde ürünlere zam uygulamadığını belirten bir iş yeri sahibi ‘’İnadına zam yok’’ açıklamasını yaptı ve asgari ücret ile çalışan işçiler için sevinçli olduğunu belirtti.