61SAAT HABER SERVİSİ- Trabzon genelinde yaylalarda yapılan kaçak yapıların yıkımları esnasında istenmeyen görüntüler yaşandı.

Akçaabat İlçesinin en ünlü yaylalarından biri olan Haçka Yaylasında bu sabaha karşı yıkım için ekipler harekete geçti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı yıkımı duyan ve bölgede evleri olan çok sayıda vatandaş hemen yaylaya akın etti.


Burada güvenlik güçleri ile karşı karşıya gelen vatandaşlar, jandarma ekiplerine direnmek istedi ve gelişen olayları sosyal medya hesaplarından canlı olarak yayınladı. 

Yıkımı engellemek isteyen bir vatandaşın evlerini yıktırmamak için, “Canımı alın abi..  Canımı al.. Bakan gelsin, siyasetçi gelsin.. ‘ sözleri dikkat çekerken bir başka vatandaş ise, “Akçaabat’ın bürokratları, Trabzon’un vekilleri nerede. Seçim zamanı oy istemeye gelecekler” ifadelerini kullanması dikkat çekti. 


BELEDİYE TARAFINDAN YAPI KAYIT BELGESİ VERİLDİ!
Canlı yayın yapanlar, "Haçka Yaylası.. Belediye tarafından yapı kayıt belgesi verilen evlere suanda her hangi bir tebligat yapılmaksızın yıkım ekibi geliyor. Araçlar burada…  Kim var bu halkın yanında, insanların yanında. Nerede Trabzon’un seçilmişleri, nerede Trabzon’un vekilleri.. Gece saat 04:00.. Gece şafak operasyonu yapılıyor. İnsanlar yataklarından kaldırılıyor. Darbe yapılıyor, Haçka yaylasına.. Kimler tarafından yapılıyor. Biz buna müsade etmeyeceğiz. Akçaabatlılar buna müsade etmeyecek. Evler insanlarla dolu.. Yıkın bakalım, görelim sizlerin yüzünü…" ifadelerini kullandı. 

2017 ÖNCESİ, 2018 SONRASI FARK YOK.. İKİSİ DE DEVLETİN MALI.. YIKMAYIN BAĞIŞLAYAYIM
Evi yıkılmak istenen vatandaşlardan biri ise basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Tebligat gelmedi. Bu evi bana sökmememi izin vermiyor. Çatıda ki malzemeli mutfak dolamıbı alamıyorum. Yerlen bir ettiler. Kesinlikle adaletsizlik var. 2017'den önce yapılanla 2018'den yapılan arasında fark yok. Orası da devletin malı burası da devletin malı. Bu yasal değil. Kanununsuz bir yaklaşım var. Milli servet. Bu evlet millet servet. Bir dünya para harcandı. Devlet el koysun, Ben imzamı atarım devlete bağışlarım. Devlet sağlık oacağı, misafirhane yapsın. Düzköy belediyesine ben bağışlarım. Yazık günahtır, yıkılmasın. Ben imzamı atar bağışlarım, milli servettir" ifadelerini kullandı. 

Yıkımların Trabzon genelinde yapıldığı kaydedilirken geçtiğimiz günlerde de Düzköy İlçesindeki yıkımlar esnasında da benzer görüntüler yaşanmıştı. 

Yaylalarda yapılan kaçak yapıların tepkilere rağmen devam edeceği de gelen bilgiler arasında…


Yıkımları yapılan binaların İmar Barışı Kanunun kapsamadığı 2018 yılından sonra yapılan binalar olduğu kaydediliyor.