61SAAT HABER SERVİSİ - Trabzon Emniyet Müdürlüğü, belirlenen çok sayıda adrese uyuşturcu operasyonu yaptı. Narkotik köpeklerinin de katıldığı operasyonda çok sayıda uyuşturucu madde bulundu. ‘Kasket’ adı verilen ve 16 ekip ile 61 personelin katıldığı operasyonda 12 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Trabzon merkezli olmak üzere İzmir ve İstanbul’da da eş zamanlı yapıldığı bildirildi. Yapılan operasyona Trabzonspor ile birlikte son dönemde yeniden moda olan ‘Kasket’ adının verilmesi ve operasyonun 61 personelle yapılması dikkat çekti.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri yapılan çalışmalar sonrasında 14 şüpheli şahsa  ‘Uyuşturucu’ operasyonu yaptı.

KAŞAR PEYNİRİNE ENJEKTE EDİLMİŞ UYUŞTURUCU

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti suçundan Trabzon ili Akçaabat İlçesini kapsayacak şekilde yapılan operasyonun ara delilendirmelerinde,  “142 adet Lyrica hap, 275 gram sentetik Kannabinoid (Bonzai), 123 adet Ectasy hap, 850 gram kubar esrar maddesi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve bu tabancaya ait 12 adet fişek, 1 adet 174 gram gelen kaşar peynir içine enjekte edilmiş uyuşturucu madde ele geçirildi.

DELİLLENDİRMELER SONRASI ‘KASKET’ OPERASYONU

Bugün sabah saat 06:00’da ise “Kasket” adı verilen operasyon için düğmeye basıldı.

61 PERSONEL, 16 FARKLI ADRESE EŞ ZAMANLI OPERASYON

KOM, TEM, Siber - Asayiş, Çevik Kuvvet, Fotofilm ve Özel Harekat Şubelerinden oluşan 61 personelin katıldığı “Kasket Operasyonu”nda 14 şüpheli şahsa ait Trabzon merkezli İstanbul ve İzmir’de belirlenen 16 farklı adrese eş zamanlı operasyon yapıldı.

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyon çerçevesinde yapılan aramalarda, 34 gram Hint Kenevir tohumu, 250 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 2 parça halinde 1,30 gram Metamfetamin, 27 adet tabanca fişeği ve 1 adet hassas terazi ele geçirildi.

Operasyon sonrasında 12 kişi belirlenen adreslerinde yakalamak gözaltına alındığı belirtildi.

Soruşturmanın sürdüğü bildirildi.