Trabzon’un çiçeği burnunda, yeni Emniyet Müdürü Kenan Aydoğan’a üstlendiği bu zorlu görevde başarılar dilerken, şehrin huzur ve güvenliğine yönelik atılan her adımı memnuniyetle karşıladığımızı ifade etmek isteriz.

Özellikle son iki aydır Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince kentin farklı noktalarında yapılan denetimlerde, gürültü kirliliğine neden olan elliyi aşkın abart egzozlu aracın trafikten men edilmesiyle birlikte, kuralları hiçe sayan onlarca araca gerekli işlemin yapılmış olması, bahse konu uygulamalara ait gerekliliğin adeta noter tasdiki konumundadır.

Kontroller her ne kadar rahat ve özgürlüğüne düşkün olan biz Trabzonlular için can sıkıcı gibi gözükse de, polisimizin huzur ve güvenlik odaklı asli görevini yerine getirdiği yadsınamaz gerçeğimiz. 

Nitekim en başta belirttiğimiz üzere;

BİR- Emniyet kemerinin takılmamasıyla yaşanan ölümlü kazalar moralimizi bozuyor.

İKİ- Sürücülerin cep telefonu kurcalaması yüzünden neden olduğu kazalar canımızı sıkıyor.

ÜÇ- Hız sınırının aşılmasıyla meydana gelen kazalarda gencecik yaşamların yerle yeksan olması her birimizi hüzne boğuyor.

DÖRT- Alkollü şekilde araç kullananların, diğer sürücüleri tehlikeye düşürmesi alayımızı öfkelendiriyor.

BEŞ- Psikolojisini abart egzoz ve yüksek desibelli müzik sesleriyle refaha ulaştıranların, gece gündüz demeden kentte cirit atması hem canımıza hem uykularımıza kast ediyor. 

ALTI- Estetik, güvenlik ve sağlık gerekçeleriyle araç camlarına uygulanan cam filmlerinin…(?!)

Ha, işte bu maddede sizinle aynı fikirdeyim.

Yani cam filminin trafikte kimin canına kast edip, hangi vatandaşı üzdüğü yönünde hiçbir fikrim yoktur.

Hulasa.

Bence film çevirmeye gerek yoktur polis amca!

BİR GARİP TEŞEKKÜR

Akçaabat’ta bulunan evi iki yıl önce soyulan Almanyalı gurbetçimiz H… A… mail atmış.

Noktasını virgülünü vurgulayaraktan paylaşıyoruz:

“Merhaba, ben Almanya Dortmund Şehrinde yaşayan Trabzonlu bir gurbetçiyim. Yaklaşık iki yıl önce Akçaabat’ta bulunan evimiz hırsız ya da hırsızlar tarafından soyuldu ve izne gelen oğlumun cüzdanında ne var ne yok çaldılar. Evladımın psikolojisi olay sonrası bozuldu ve iznini yarıda kesip Almanya’ya dönmek zorunda kaldı. Meydana gelen hırsızlık için olay yerine gelen jandarma eşyalardan parmak izi almasına ve aradan bunca zaman geçmiş olmasına rağmen hiçbir sonuç alamadık. Olan çocuğumun alın teriyle kazandığı çalınan parasına oldu yani. Size yazmamın sebebi, genelde yazılarınızda zamlarla gündeme getirdiğiniz elektrik firması dilekçemi olumlu yönde dikkate alıp soyulan evimin bulunduğu sokağa aydınlatma armatürü takmış. Kendilerine aracılığınızla teşekkür ederim. Jandarma mağduriyetimize sebep olanları araştıra dursun, hırsızlar karanlıkta kalmasın dedim. Kaçarken düşer filan, neyimize lazım!”

Adam haklı.

Bu teşekkür edilir.

Işığınız bol olsun.