Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak, 21 Eylül’de yapılacak olağanüstü kurultay öncesi çok net mesajlar verdi. Bak, “Yüreği yeten varsa gelsin 21 Eylül’de aday olsun” diyerek hem parti içindeki muhaliflere hem de dışarıdan gelen baskılara meydan okudu. Partiye yönelik yargı baskısına ve kayyum girişimlerine dikkat çeken Bak, “Cumhuriyet Halk Partisi kuşatma altında, biz bu süreci il başkanlarıyla birlikte yürütüyoruz, genel başkanımızın arkasındayız” ifadelerini kullandı.
“Bu Parti Kurultay Delegelerinin”
Bak, partinin olağanüstü kurultay sürecinin meşru ve tabandan gelen bir hareket olduğunun altını çizerek şunları söyledi:
“Bu süreçte hiç kimsenin başka bir şey peşinde koşmasının ve macera aramasının gereği yok. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi kuşatma altında. Cumhuriyet Halk Partisi’ne her koldan saldırı var. Hukuki anlamda önü engellenmeye, kapatılmaya, kayyum atanmaya çalışılıyor. Bunu il başkanlıkları nezdinde yapmaya çalışan bir siyasal yargı süreci var. Partiyi öncelemeyen, kendi menfaati için başka işlerin peşinde koşan kim varsa hodri meydan: 21 Eylül’de gelsin aday olsun.”
“81 İl Başkanı Genel Başkanın Arkasında”
İl başkanlarının süreci birlikte yürüttüğünü vurgulayan Bak, “Değişim kurultayıyla başlayan süreç bugüne kadar il başkanlarıyla ortak yürütüldü. Bugün de 81 il başkanı genel başkanın arkasında. Bu hukuki süreci kesmek için çalışıyoruz. Partinin sahipleri kurultay delegeleridir. Olağanüstü kongrede genel başkanımız 81 il başkanının ortak adayıdır” dedi.
“Kim Partiyi Tartışılır Hale Getiriyorsa Karşısındayız”
Bak, parti içi tartışmalara da sert çıktı:
“Bugün partiye yapılan saldırıların yanında kendi rolünü oynamaya çalışan kim varsa, bu Kılıçdaroğlu da olsa başkası da olsa karşısındayız. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi’ni kim tartışılır yapıyorsa onun karşısındayız. CHP’ye hukuki yargıyla saldıran, saldıranlarla işbirliği yapan kim varsa onların da karşısındayım.”





