Sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Aydın, TMO’nun Karadenizli üreticiye ihanet ettiğini savundu.
Aydın, TMO’nun 125 TL üst fiyatla fındık satışına başlamasını "fiyat manipülasyonu" olarak nitelendirerek, bu kararın yaklaşan yeni sezon öncesinde üreticinin emeğini değersizleştirdiğini ve piyasadaki dengeleri büyük oyuncular lehine bozduğunu ifade etti.
Şu anda serbest piyasada fındığın kilogram fiyatının 135 TL’nin üzerine çıktığını vurgulayan Aydın, “Geçtiğimiz sezon TMO’nun 130 TL’den aldığı fındığı şimdi 125 TL’ye satması ne ekonomik ne de vicdani açıdan açıklanabilir,” ifadelerini kullandı.
TMO'nun uyguladığı politikaların üreticiye değil, büyük sermaye gruplarına hizmet ettiğini söyleyen Yavuz Aydın, üreticinin emeğinin siyasi iktidarın yanlış politikaları nedeniyle her geçen gün daha fazla değersizleştirildiğini belirtti.
Türkiye’nin dünya fındık üretiminde lider konumda olduğuna dikkat çeken Aydın, “Üretici zaten artan maliyetler ve ekonomik belirsizlikle mücadele ediyor. TMO’nun bu adımı ise üreticinin yükünü daha da ağırlaştırıyor,” diyerek duruma tepki gösterdi.
Yavuz Aydın, TMO'yu derhâl bu politikadan vazgeçmeye çağırarak, üreticinin hakkını koruyan adımların atılmasını istedi. Ayrıca siyasi iktidara da seslenen Aydın, “Çiftçiyi fındık tekellerinin karşısında yalnız bırakmayın, bu ülkenin en değerli tarım ürününe sahip çıkın,” dedi.