Trabzon’da bir süredir restorasyonu yılan hikayesine dönen Trabzon Müzesi (Kostaki Konağı) ile ilgili son süreci Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu paylaştı. Vali Ustaoğlu, gelinen durumun kendilerini de üzdüğünü ifade ederken yakın süreçte restorasyon ihalesinin yeniden yapılacağının altını çizdi.

Trabzon’da ilk olarak 2018 yılında restorasyona alınan ancak aradan geçen sürede bitirilemeyen  Trabzon Müzesi (Kostaki Konağı) ile ilgili gelinen süreci Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu paylaştı.
İhaleyi alan firmaların bir türlü bitiremediği Trabzon Müzesi Restorasyonu 2022 yılında yeniden Restorasyon İhalesine çıkacak.
Kültür ve Turizm Bakanlığının restorasyon için yeniden ihale sürecini başlattığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Bakanlık tekrar ihale sürecini başlattı. 2022 yılı birim fiyatları da yeni belirleniyor. Dosyası hazır. Tekrar ihale süreci başlatılarak, Trabzon’a kazandırılacak” dedi.

BİZDE ÜZÜLÜYORUZ

Gelinen durumun kendilerini de üzdüğünü ifade eden Vali Ustaoğlu, “Trabzon’un tarihi geçmişinde özel bir yer. Evet bizde üzülüyoruz. Sürecin bu kadar uzun olması, bizleri de üzüyor. Ama bu tip hassas binaların, sizde takdir edersiniz ki restorasyonu kolay olmuyor. Dikkat etmek gerekiyor. Çünkü, tekrar geri dönüşü olmuyor. Orada o binanın, tüm özellikleri ve asli fonksiyonları ile korunması gerekiyor. Malumunuz kurumumuz da bu konuda hassas” diye konuştu.

İHALEYİ ALAN FİRMA GEREĞİNİ YERİNE GETİRME NOKTASINDA…

Restorasyon için daha önce de ihale yapıldığını kaydeden Vali Ustaoğlu, “Evet daha önce de bir ihale yapıldı ama maalesef firmamız bu ihalenin gereğini yerine getirme noktasında, hem süreçte yaşanan dalgalanmaların etkisiyle yapamadı. Fesih oldu. İnşallah tekrar ihalesi yapılıp, Trabzon’un tarihinde çok önemli bir yeri olan bu bina, tekrar Trabzonluların hizmetine sunulacak” dedi.