Çevre ve Şehircilik eski bakanı AK Parti Trabzon Milletvekili Erdoğan Bayraktar ve oğlu ile ilgili yaygın medyanın bazılarında sürekli olarak 17 Aralık Operasyonu sonrası yayınlanan tapeler veya şirketleri ilgili, tam içerikleri gizlenerek haber bombardımanı yapılıyor.

17 Aralık operasyonu ile ilgili yapılan bu haberlerin hepsi yanlış, yalan demiyoruz, ve kim tüysüz yetimin hakkını başka birine yedirmişse Allah’ından bulsun binlerce kez. Bunu de söylemekten çekinmiyoruz.  Fakat işin sadece Bayraktar üzerinde yoğunlaştırılması burada başka bir niyet olduğunu gözler önüne seriyor.

Kimse Bayraktar’ın 40 yıllık müteahhit olduğunu biliyor mu? Kimse Türkiye’nin ilk site yapan müteahhitlerinden birinin Bayraktar olduğunu biliyor mu? Bayraktar’ın siyasete girmeden çocularının, kardeşlerinin vergi rekortmeni olduğundan kimsenin haberi var mı? Bunları kimse yazmıyor. Neden çünkü bugünkü şirketlerindeki yüksek meblağlı sermayeleri yazınca kimse ‘Zaten o siyasetten önce zengindi, adam Türkiye’nin ilk site yapan müteahhidi. Çocuları o siyasete girmeden vergi rekortmeniydi zaten’ demesin diye.

 

Son günlerde Bayraktar’a karşı saldırı haberlerindeki artış dikkatlerden kaçmış değil.

 

Bayraktar ile aralarındaki o soğuk günlerin geri kalması nedeniyle birileri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘Sakın Bayraktar’a bir daha görev verme’ demenin, Erdoğan gözünde onu yıpratmanın aba altından sopa göstermenin farklı bir yöntemini uyguluyor.

 

Ulusal Medya’daki muhalif birkaç grupta Erdoğan Bayraktar’a karşı böylesine bir linç kampanyası var iken memleketi Trabzon’a geldiğinde muhalefetinden iktidarına, sivil toplum kuruluşlarından esnafına, zengininden garibanına herkes Erdoğan Bayraktar’a ilgi gösterip Trabzon’a kazandırdıkları için teşekkür ediyor. Çünkü hizmet almışlar, çünkü hizmet görmüşler. Ne diyor Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ‘Trabzon ile ilgili ne istediysek Sayın Bakanımız Erdoğan Bayraktar virgülüne dokunmadan gönderdi’

 

Trabzon’da yapılan hemen hemen her ilçe kongresinde kürsüye çıkan ilçe başkanından il başkanına, milletvekilinden belediye başkanına her ilçede Bayraktar’ın verdiği hizmetler anlatıla anlatıla bitirilemezken, yaygın medya Trabzon’daki bu ilgiden rahatsız olacak ki her gün Bayraktar’ı karalamak için farklı bir haber, farklı bir iddia ortaya atıyor.


Şirketlerinin hesapları ile ilgili yüksek meblalar çarşaf çarşaf kamuoyu önüne atılarken bu şirketlerin borçları, şinketin sermayesini arttıran unsurları kamuoyundan gizliyorlar. Bunlarla ilgili gerçekler de ileride su yüzüne çıkacaktır.  

İnsafsızca alehte algı yönetimi ile Bayraktar adeta linç edilmeye, bıktırılmayı, siyasetten çektirilmeye çalışılıyor.

 

Neden sadece Bayraktar. Diğer bakanların milyonluk saatleri, oğullarının rezidansları neden gündeme gelmiyor, getirilmiyor. Neden bunlar unutturuldu.

Burada başka bir sorun var. Bu operasyonun ardında gizli bir operasyon daha var.

Bu operasyondaki tek amaç Erdoğan Bayraktar’ın yeniden aktif olarak siyasette rol almasını engellemek olmasın sakın.
Yeniden sahalara dönüp Türkiye’de yatırımları coşturduğu o dönemin geri gelmesi.
Yeniden hükümete gelirler sağlaması, yeni kaynaklar yaratılması.
İşte tek sorun tüm bunları yapmasının önüne geçmek.

 

Farkındaysanız Erdoğan Bayraktar Bakanlık görevinden alındıktan sonra Türkiye’de hükümetin illerde yaptığı açılış sayısında büyük bir azalma gözlendi. Sağlık yatırımları, konut atırımları, yol yatırımları, eğitim yatırımları, kamu binaları yatırımları. Bayraktar döneminde Başbakan her ilde bir açılış yaparken, bakanlığın yatırımları Türkiye’nin 81 ilinde herkesin dilinde iken, dünya Erdoğan Bayraktar’ın kentsel dönüşüm modeli peşinde koşarken,  bugün ne bir ilden doğru dürüst bir toplu açılış töreni sesi geliyor, ne de bakanlık adından söz ettirebiliyor.

 

Bu noktada olan Trabzon’a da oluyor.

Bayraktar operasyonu bence Trabzon’a gelen yatırımlarında bir nevi önüne geçmek Trabzon’un büyümesini kalkınması önlemek adına şehrimize yapılan en büyük operasyonlardan bir tanesiydi.

 

Çünkü Trabzon’a yapılan yatırımlardan, gelen paralardan iktidardakilerde dahil tüm milletvekilleri ve bakanlar rahatsız oluyordu.  

Fakat kimse bunu görmedi. Görmek istemedi. Ta ki yatırımlar durana dek. Ne diyor eski MHP’li milletvekili şimdinin AK Partili Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu ‘2. Bir Erdoğan Bayraktar’ dönemini istiyoruz?  
Herkes İstanbul medyasının yıpratma esaslı, Bayraktar’ı bitirmeye siyaset arenasından silmeye yönelik haberleri arasında bir zihin karmaşasına sürüklendi.

Bakınız Ak Parti Trabzon’da 16 ilçede genel kurul yaptı.

Her ilçede sadece 1 dönemde yaptığı yatırımlarla ismi dillerden düşmeyen, her köyde, her mahallede gönderdiği hizmet ile adından söz ettiren Erdoğan Bayraktar Trabzon’daki muhalefet partileri tarafından da sahip çıkılması özellikle CHP kanadından sürekli Bayraktar’ı destekleyen açıklamaların yapılması esas operasyonun Trabzon’da hizmeti bitirmeye yönelik olduğunu doğrular nitelikteydi.

 

Türkiye bir hukuk devleti ise herkes er yada geç kanun önünde hesap verecek mükafatını alacak veya cezasını çekecektir. Fakat buradaki ince çizgiyi kaçırmamak gerekir.

Trabzon ve Türkiye’ye önemli hizmetler kazandıran ve bu hizmetlerini sürdürmek isteyen bir Trabzonlu üzerine çirkin oyunlar oynanıyor.

Bu oyunlara dur diyemesek de gerçekleri görmek en azından hizmetleri görmek gerekmektedir. Bir araştırın, Bayraktar 1 dönemde Trabzon’da 100’ün üzerinde projeye imza attı. Ya bugün!

Elinizi vicdanınıza koyun ve gerçek oyunu görün…