Koronavirüs vakalarının düşüşe geçmesiyle Türkiye’de bugün başlayan normalleşme süreci Trabzon’da endişe veren görüntülere neden oldu. Trabzon’da henüz koronavirüs vakaları sıfırlanmamasına rağmen Maraş Caddesinde nerdeyse izdiham görüntüleri oluştu.. 

Türkiye’de Koronvirüs vakalarının düşüşe geçmesiyle birlikte iş hayatı yavaş yavaş normala dönüyor. Normalleşme adımlarının en büyüğü bugün atılıren berberler, kuaförler ve AVM’ler faaliyetlerine başladı.
Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görüldüğü 10 Mart tarihinden itibaren insan popülasyonunun azaltmak için kapanan iş yerlerinin yavaş yavaş açılmaya başlanması ve güneşli bir hava vatandaşların yeniden sokağa çıkmasında en önemli etken oldu.
Trabzon’da özellikle 2 günlük sokağa çıkma yasağının bitmesiyle birlikte vatandaşlar Meydan ve Pazarkapı Bölgesine akın ederken ortaya endişe verici görüntüler çıktı.
Vakaların ilk göründüğü günden bugüne kadar hiç böyle bir kalabalık Meydan bölgesinde bulunmazken Trabzon’da vakaların sıfırlanmamasına rağmen vatandaşları sergilediği bu durum korkutuyor.
Ortaya çıkan görüntülerde bazı vatandaşların maske takmadığı görülürken, yaşanan kalabalık nedeniyle sosyal mesafe kurallarına da pek dikkat edilmediği kaydediliyor.