Trabzon’a, Trabzon Üniversitesi adı altında bir üniversite daha kazandırılıyor…

Buraya kadar her şey güzel gözüküyor ancak işin özü KTÜ ikiye bölünüyor…

KTÜ’deki bazı bölümler yeni kurulacak Trabzon Üniversitesine taşınacak ve yeni bir üniversite oluşacak…

Bu üniversitenin kampüsünün ise Akçaabat’a yani Söğütlü’deki şimdiki KTÜ Fatih Kampüsü’nün bulunduğu alana kurulması konuşuluyor…

Peki Söğütlü yeni üniversiteyi karşılayabilecek mi?

Var olan düzenin bozulması, Kalkınma ve Konaklar esnafını nasıl etkileyecek? Düşünüldü mü? Düşünelecek mi? Yoksa hiç önemli değil mi?

Yeni üniversiteye taşınacak bölümlerin öğrencileri ve yeni gelecek öğrenciler eklenince 15 Bin’den fazla öğrenci sayısı oluşuyor.

Peki Söğütlü bu kadar öğrenciyi kaldırabilecek mi? Söğütlü’de öğrencilerin 4 sene boyunca konaklayacağı alan var mı?

Sosyal alanlar nasıl olacak? Öğrenciler ders arası ve sonrası nerelerde vakit geçirecek? Var olan alanlar ihtiyacı karşılayacak mı? 

Bunlar çözülmeden yeni üniversitenin kurulması Trabzon’a zarar verir…

***

Trabzonspor kazanmış... Neye yarar?

Akhisarspor’un Türkiye Kupasını kazanmasının ardından Avrupa hayalleride çöp olan Trabzonspor’da durum bildiğimiz gibi. Ligde hiç bir iddası kalmayan arkadaşların bugünki maçta performansı göz doldurdu. Demekki neymiş Trabzonspor iddialı olarak lige başlamamalıymış… Bu maçı kazandınız. Neye yarar?

Eksiklerle dolu kadro, Bursaspor karşısında ilk yarı 3 gol attı, gayette güzel bir oyun sergiledi. Neye yarar?

Para yok, borç var, huzur yok, gerginlik var, mikrofon var, Rıza Hoca var… Var ve yoklar böyle gider de gider…Ortada bir sonuç yoksa bu mücadele neye yarar? 

Trabzonlu olmayan bir Trabzonsporlu olarak benim, bu şehrin bu insanların bu taraftarların başarıya, şampiyonluğa ihtiyacı varken, sizlere ümitler beslemişlerken, şampiyonluk diye çıkılan yolda 5’incilik… Neye yarar?

Bir sonraki sezon çıkıp birileri bağıracaklar, şampiyonluk için yola çıktık diye, gelmeyecekse şampiyonluk söylemeniz, Neye yarar?

***

Trabzon’un ihtiyacı olan...

Trabzon’un ihtiyacı olan; demiryolu, tramvay, yol, teleferik, az trafik, sahil, şampiyonluk, huzur...